Swan Bell Tower

Swan Bell Tower

door Getaway Travel

Zin in een fantastisch uitzicht over Perth en de Swan River? Beklim dan eens de Swan Bell Tower. Deze enorme toren van staal en groen glas ligt aan de oever van de Swan River en is een van de bekendste gebouwen van de stad.

Beroemde klokken

In dit modern en architecturaal hoogstandje hangen de twaalf beroemde veertiende eeuwse klokken van St Martin-in-the-Fields. Dit is de bekende Parijse kerk van Buckingham Palace in Londen. Maar liefst drie eeuwen lang waren de twaalf klokken bij alle grote evenementen te horen over de Trafalgar Square.

ZELF NAAR Perth?

Bekijk alle 18 reizen naar Perth

Om precies te zijn hebben ze 275 keer het nieuwe jaar ingeluid evenals de inwijdingen van alle nieuwe Bitse heersers sinds King George II.

Tweehonderdjarig bestaan

In 1988 werden de klokken door de stad Londen aan Western Australia geschonken ter ere van hun tweehonderdjarig bestaan. De Swan Bell Tower was klaar in 2001 en is door haar glazen constructie de enige klokkentoren ter wereld waar je de klokken ook echt kunt zien. Ze hangen precies op 23,5 meter boven de grond, net zoals vroeger in de St Martin-kerk.

De Swan Bell Tower is met een lange torenspits meer dan tachtig meter hoog en zichtbaar vanuit alle hoeken van de stad. Binnen krijg je een kort overzicht van de geschiedenis van de beroemde klokken. Elke dag van 12.00 tot 14.00 uur kun je ze horen galmen op de Barrack Square.

Op de website van Swan Bell tower vind je meer over de beroemde klokken en andere praktische informatie.

Reizen Perth

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors