Perth Zoo

Perth Zoo

door Getaway Travel

Dit is niet je alledaagse dierentuin met verveelde ijsbeer en wat verdwaalde apen. De Perth Zoo is een absolute ervaring en een van de mooiste dierenparken van het land.

De Perth Zoo heeft de laatste tien jaar een heuse facelift ondergaan en is nu een van de mooiste dierentuinen van Australië. De dieren hebben behoorlijk veel ruimte en leven allemaal in een landschap dat hun originele biotoop zo goed mogelijk nabootst.

ZELF NAAR Perth?

Bekijk alle 17 reizen naar Perth

Afrikaanse safari

Het park heeft onder meer een Aziatisch regenwoud waar je onmisbare soorten vindt als orang-oetans, pandas, olifanten en tijgers. In de Afrikaanse safari struinen giraffen, cheeta's, neushoorns en leeuwen rond, waaronder de twee grote mannetjes Nelson én Mandela.

Australisch wild

Voor het echte Australische wild moet je naar de Australia Walkabout. Verder heeft het park nog verschillende tropische vogels, immens grote krokodillen, mini-pinguïns, slangen, hagedissen en kikkers. En dat is nog maar een kleine greep uit de liefst 230 soorten die hier leven.

Je kunt voor de Perth Zoo rustig een hele dag reserveren. Het park heeft een aantal prima cafés, restaurants en picknickspots. Je kunt er zelfs barbecueën!

Informatief bezoek

Om je bezoek nog net even wat informatiever te maken: overal in het park zijn er presentaties van verzorgers en vrijwilligers. Zo leer je weer net even wat meer over de beesten die je zojuist hebt bezocht. Je kunt ook een tour door de dierentuin maken met een docent als gids. In de zomer organiseert het park meerdere evenementen en elke zaterdag is er dan een live concert.

De Perth Zoo ligt in het zuiden van de stad, slechts vijf minuten rijden vanaf het centrum. Bussen naar de Zoo vertrekken vanaf het busstation in het centrum of de Causeway in Victoriapark. Vanaf de Barrack Street Jetty's, waar de ferry's aankomen, is het maar tien minuten lopen. Je kunt ook een van de vele toeristische fietsroutes nemen. In de dierentuin zelf mag je helaas niet fietsen. Op de website van  Perth Zoo vind je meer over de presentaties en andere praktische informatie.

Reizen Perth

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors