Principality of Hutt River

Principality of Hutt River

door Getaway Travel

Australië heeft een eigen prins. En dan bedoelen we niet William of Harry, maar Prins Leonard I. Weinig mensen weten dit, maar middenin Australië ligt een klein landje met een eigen regering, munt en paspoort! Hutt River, voluit Principality of Hutt River, beschikt over leger bestaande uit acht tanks en kent maar liefst één politieagent. Die overigens in Zweden woont.

Mirconatie

Deze micronatie bestaat al sinds 1970. Het is een zelf uitgeroepen onafhankelijke natie in Western Australia. Inclusief staatshoofd en troonopvolger. Volgens de Australische wet mag het landje blijven bestaan, maar de regering heeft het niet erkend.

ZELF NAAR Western Australia?

Bekijk alle 24 reizen naar Western Australia

Hutt River is opgericht door Leonard George Casley. Hij was al zo'n twintig jaar met zijn familie als boer werkzaam in de omgeving van Hutt River.

Maas in de wet

In 1969 kreeg Casley problemen met de overheid, na een verhoogde graanquota. Volgens Casley zou hij maar liefst vijfhonderd jaar moeten werken voor een bedrag dat zij voorheen in slechts twintig jaar verdienden. Hij ging in protest en vond daarnaast een maas in de wet, waarbij het mogelijk was om bij een rechtstreekse economische dreiging zelfbestuur uit te roepen. Het lukte.

Reizen Western Australia

Foto's & video's Principality of Hutt River

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors