Penguin Island

Penguin Island

door Getaway Travel

De kans dat je op Penguin Island een pinguïn in het wild ziet is klein. Maar als je goed kijkt, zijn ze er wel. Ruim 1200 stuks! De dwergpinguïn, de kleinste pinguïn van de wereld, laat vooral van zich horen. Een onvoorstelbaar harde grom die eerder afkomstig lijkt van een zeeleeuw.

Shoalwater Marine Park

Penguin Island ligt ten zuiden van Perth op 45 minuten rijden. Vanaf het vasteland brengt een veerpontje je in vijf minuten naar Penguin Island in Shoalwater Marine Park. De rits van kleine eilandjes is de woonplaats voor een aantal unieke dieren in Australië.

ZELF NAAR Western Australia?

Bekijk alle 24 reizen naar Western Australia

Kom 's ochtends vroeg. Dan heb je waarschijnlijk het eiland voor je alleen, op een paar lokale surfers na. Het wandelpad leidt je naar een enorme kolonie pelikanen. Zeemeeuwen zwermen om je heen en bewaken met veel kabaal hun territorium.

In 45 minuten loop je het eiland rond. Hou de grond goed in de gaten want misschien heb je geluk en waggelt er een pinguïn voorbij.

Pinguin voeren

Ben je het eiland rond? Dan kun je in het Discovery Centre de kleine pinguïns wel ontmoeten. Hier leven maximaal tien vogels die om een of andere reden in het wild niet zouden overleven. Drie keer per dag worden ze gevoerd. De verzorgers stellen ze graag uitgebreid aan je voor en vertellen meer over de dieren en het eiland.

Picknicken

Op de twee witte zandstranden kun je stoppen voor een snorkel- of surfsessie of gewoon lekker genieten van de zon en de rust. Neem een picknickmand mee of pak de ferry terug naar het vasteland voor een lunch. Op het eiland zijn geen voorzieningen. Maar het pontje gaat elk uur heen en weer.

In de middag kun je op een klein bootje met glazen bodem de nabijgelegen eilanden bezichtigen. Een daarvan is Seal Island, waar je op het rotsachtige strand zeldzame Australische zeeleeuwen ziet luieren.

Zwemmen met dolfijnen

In de nabijgelegen plaats Rockingham kun je ook dolfijnentours maken en zelfs zwemmen met de tuimelaars. De tours zijn ecologisch verantwoord en je observeert de beesten in hun natuurlijke habitat zonder ze te storen. Met een onderwatermicrofoon kun je ze wel afluisteren.

Reizen Western Australia

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors