Albany
-
- Algemene ervaring
- Beziens­waardigheden
- Locals
- Restaurants
- Veiligheid
- Stranden

Albany

door Getaway Travel

Albany staat bekend om haar natuurlijke attracties. Je vindt hier de Natural Bridge, een natuurlijke brug van graniet, en de Gap, een klif van 24 meter hoog. Deze twee natuurwonderen zijn zeker een bezoekje waard.

Onderwaterleven

Albany ligt aan de zuidkust van Western Australia. Dit is een gebied waar je prima kunt duiken. Niet alleen kom je veel zeedieren zoals vissen en zeeleeuwen tegen, maar de grootste attractie is de gezonken schip HMAS Perth. Je kunt sinds 2001 duiken naar dit nog bijna complete schip dat wordt bedekt met allerlei soorten schelpdieren, sponzen en vissen. Erg bijzonder!

ZELF NAAR Albany?

Bekijk alle 4 reizen naar Albany

Dit is tevens een mooie plaats om walvissen te spotten. Tussen juni en oktober zwemmen hier bultrug- en zuidkaap walvissen langs, die aan de zuidkust paren. Tot 1978 werd er op de walvissen gejaagd, maar sindsdien worden alleen nog tours georganiseerd om de walvissen te bekijken. In oktober zijn ze vaak spelend in King George Sound te zien.

Reizen Albany

Reviews Albany

Met een cruise zijn wij een dag in Albanië geweest. (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Ellen Hofmeester op 07 mei 2017

Het land wat ik gezien heb, heeft een prachtige natuur. Er is ook veel armoede. Mensen wonen in huisjes van autobanden, vuilniszakken en dergelijken. Ook veel onafgebouwde huizen. Het geld was op en mensen vertrekken. Ook zijn er mooie villa's, dus het contrast is groot. Wij zijn naar de Blue Eye gereden en het landschap leek wat op Frankrijk. De plek zelf is werkelijk wonderschoon alsof je in het paradijs bent. Een met de natuur. Terug bij de haven waren er helaas veel bedelaars. We hebben ook huizen gezien zonder muren waar je zo de keuken inkeek. Heel bijzonder. Albanië is een land waar ik niet snel aan gedacht zou hebben om te bezoeken, maar wat absoluut de moeite waard is. We hebben ook een heel oud kasteeltje bezocht heel hoog op een berg, waar we een fantastisch uitzicht hadden.

Pluspunten Albany

  • wij konden met euro betalen
  • bussen zijn overal dus goed vervoer
  • heerlijke temperatuur
  • veilig gevoel

Minpunten Albany

  • bedelaars doir armoede
Ultieme tip: Je kan er prima in een hotel zijn, en het land verkennen. Helaas ben ik er te kort geweest voor tips met vervoer ed, maar het is een absolute uitdaging hier nog eens heen te gaan.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors