Sandboarden in Lancelin

Sandboarden in Lancelin

door Getaway Travel

De woestijn eens op een andere manier leren kennen? Ga sandboarden! Sandboarden is een wereldwijde hype en de woestijnduinen van Western Australia zijn ideaal om met je board te verkennen.

Eeuwenoude sport

Je zou denken dat deze sport pas net is ontdekt door boarders die op zoek waren naar een nieuwe uitdaging. Maar een aantal historici beweren dat de oude Egyptenaren al met stukken hout van duinen gleden. Pas eeuwen later, in de jaren veertig van de vorige eeuw, werd het sandboarden opnieuw ontdekt. Deze keer aan de andere kant van de wereld, namelijk in Brazilië.

ZELF NAAR Western Australia?

Bekijk alle 24 reizen naar Western Australia

Nu kun je overal ter wereld waar het zanderig is met je sandboard terecht, dus ook in Western Australia. Hier zijn meer dan dertig locaties waar je boardend uit je dak kunt!

Nambung National Park

Eén van de mooiste en meest toegankelijke plekken vind je in het Nambung National Park, in het noorden van de staat. Vanuit Perth kun je directe trips regelen, die vaak worden gecombineerd met een bezoek aan de wereldbefaamde Pinnacles.

De hoge witte duinen bij Lancelin, een populair surfoord ten noorden van Perth, lenen zich ook uitstekend voor een afdaling en hier heb je ook nog eens een adembenemend uitzicht op zee!

Een beetje conditie heb je voor deze sport wel nodig; bij gebrek aan stoeltjesliften zul je na je afdaling weer de duin op moeten lopen…

Reizen Western Australia

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors