Shark Bay
8,7
9,0 Algemene ervaring
9,0 Beziens­waardigheden
10,0 Locals
9,0 Natuur
7,0 Interessant
8,0 Stranden

Shark Bay

door Getaway Travel

Shark Bay staat sinds 1991 op de Werelderfgoedlijst, en dat is niet voor niets! Er zijn verschillende gebieden binnen het Shark Bay World Heritage met bijzondere attracties.

Dit meest westelijke puntje van Australië heeft door verschillende ongebruikelijke natuurlijke processen een schitterend kustlandschap, waar veel bedreigde planten en dieren leven.

ZELF NAAR Shark Bay?

Bekijk alle 7 reizen naar Shark Bay

Bijzondere attracties

Een van die natuurlijke processen vind je bij Hamelin Pool. Hier zie je namelijk stromatolieten. Dit zijn zuilen die bestaan uit blauwwieren onthullen veel over hoe het leven is ontstaan.

Bij Monkey Mia kun je niet alleen dolfijnen zien die hier iedere dag naar de kust zwemmen, maar je kunt ze er ook voeren! Leuk is het commentaar van de rangers die veel dolfijnen bij naam kennen en je veel achtergrondinformatie kunnen geven.

Shell Beach is helemaal uniek. Dit zestig kilometer lange strand bestaat uit een tien meter dikke laag kleine witte hartschelpen. Met de azuurblauwe zee op de achtergrond waan je je op het paradijs…

Reizen Shark Bay

Meer Shark Bay

Reviews Shark Bay

Het blauw van Shark Bay (bezocht in maart 2010)

Review geschreven door Ingrid Vlaar op 15 januari 2017

We waren onze reis begonnen in Perth en vrij snel kwamen we aan in Shark Bay aan de westkust van Australië. De zon scheen volop en het was heerlijk rustig. De verschillende kleuren blauw van het water en de lucht benam ons de adem toen we aankwamen. Je kon naar boven wandelen om een nog beter zicht te hebben over Shark Bay. Boven aangekomen hebben we minutenlang niets gezegd. Prachtig! Het water was zo helder dat je zelfs van bovenaf de haaien kon zien zwemmen. Een aanrader!

8,7
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Locals
9 Natuur
7 Interessant
8 Stranden

Pluspunten Shark Bay

  • Nog niet zo toeristisch
  • prachtig uitzicht over de baai van bovenaf
Ultieme tip: Maak de wandeling naar boven voor het schitterende uitzicht over Shark Bay.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors