Outback Games in Noord Australie

17 september 2012 door Getaway Travel

In de geest van de Olympische Spelen in Londen, organiseerde Australië deze maand de ‘Outback Games’ in de Northern Territory. Tot de verschillende onderdelen behoorden een kamelenrace, een waterhole zwemcompetitie en een hardloopwedstrijd op slippers.

Het evenement stelde een reeks unieke sporten van eigen bodem tentoon. Zoals sandbar soccer, voetbal gespeeld op een oneven strand. Een kamelenrace op hobbelpaardjes. Een zwemwedstrijd met opgeblazen plastic krokodillen ronddobberend in het water. En een hardloopwedstrijd op de typische Australische teenslippers. 

De hardloopwedstrijd op slippers vroeg om de meeste inspanning en een flinke portie uithoudingsvermogen. Deelnemers hadden het zichtbaar moeilijk met het aanhouden van het schoeisel.

Het tropische Northern Territory is een toeristische bestemming. De deelstaat is bekend om zijn spectaculaire nationale parken in het noorden en de grote rode rots Uluru in het zuiden. De regio zag de afgelopen jaren de bezoekersaantallen echter dalen. Met de Outback Games hopen ze de aandacht van toeristen te trekken en deze kennis te laten maken met de dunbevolkte maar bijzondere Australische regio.

Specialisten Australië

Meer Australie.nl

Sponsors