De Aussies vieren Australia Day

20 januari 2014 door Getaway Travel

Australia Day wordt aankomend weekend uitgebreid gevierd in heel Australië. Op deze nationale feestdag, die jaarlijks plaatsvindt op 26 januari, komen Australiërs samen om al het goeds van hun land en cultuur te vieren.

In verschillende staten en steden vinden kunsttentoonstellingen, sportevenementen en familieactiviteiten plaats. Ook worden er gemeenschappelijke ontbijten, picknicks en barbecues georganiseerd. Vuurwerkshows geven een spectaculair tintje aan de feestdag.

Jaarlijks worden op Australia Day de Australian of the Year Awards uitgereikt aan Australiërs die veel hebben betekend voor het land. Ook worden er in sommige steden ceremonies gehouden om immigranten te verwelkomen.

Herdenking

Officieel wordt tijdens Australia Day gevierd dat op 26 januari 1788 de eerste vloot Sydney bereikte. Deze eerste vloot bestond uit elf schepen uit Groot-Brittannië die het land als Europese kolonie bereikbaar maakten voor de rest van de wereld.

Sinds 1808 wordt Australia Day gevierd als nationale feestdag. Nog steeds is het een van de belangrijkste feestdagen van het land. Australia Day is te vergelijken met Koningsdag in Nederland.

Specialisten Australië

Meer Australie.nl

Sponsors