Dolfijnen delen cadeautjes uit

27 december 2012 door Getaway Travel

Wilde, doch vriendelijke, dolfijnen voor de kust van Australië delen cadeautjes uit! Het gaat om een groep van zo’n 12 tuimelaars die regelmatig kostbare prooien weggeven in de buurt van het eiland Tangalooma.

Sinds 1992 wordt de groep dolfijnen onderzocht door biologen die onderzoek doen naar het contact tussen mens en dier. De dolfijnen kregen dagelijks vis en bouwden een hechte relatie op met de wetenschappers. In de zomer van 1998 vonden de dolfijnen dat het tijd werd om eens iets terug te doen, ze begonnen zelf prooien als inktvissen en vissen naar de biologen te brengen. Erg gul zijn de dolfijnen echter niet. In de afgelopen 14 jaar hebben de dolfijnen slechts 23 cadeaus weggegeven.

De wetenschappers proberen te achterhalen waarom de dolfijnen hun voedsel willen delen. Het kan zijn dat ze gewoon willen spelen, of omdat ze denken dat de ontvanger geen goede jager is. De onderzoekers vermoeden dat het vooral speels gedrag is. “Het is waarschijnlijk een gevolg van de relatie tussen de dolfijnen en de mensen die de dolfijnen voeden,” schrijven de onderzoekers. “Het geven van cadeaus is inmiddels onderdeel van de cultuur van de dolfijnen nabij Tangalooma geworden."

Specialisten Australië

Meer Australie.nl

Sponsors