Australie.nl Krokodil krijgt kiptaart op 112ste verjaardag

Krokodil krijgt kiptaart op 112ste verjaardag

29 mei 2015 door Charlotte de Vries

Krokodil Cassius is niet alleen de zwaarste krokodil in gevangenschap ter wereld, maar sinds zijn verjaardag gisteren ook nog eens de oudste. Om zijn 112ste verjaardag te vieren hebben zijn verzorgers in het opvangcentrum Craig’s Crocodile Park op Green Island een lekkere kiptaart voor Cassius gemaakt.

Het bezoek en de oppassers bleven op veilige afstand toen Cassius het gebak werd voorgeschoteld. En dat viel goed in de smaak. De 1300 kilo wegende krokodil schrokte de taart in een paar happen weg.

Bokser

Cassius werd in 1984 gevangen en opgenomen in het krokodillenpark van Australiër George Craig. Het dier veroorzaakte veel overlast in het Northern Territory, waar hij vee opvrat en boten aanviel.

Toen Cassius bij het park aankwam, miste hij een been en had hij grote littekens op zijn lijf. Daarom werd de vechtersbaas vernoemd naar de bokser Cassius Clay, ook bekend als Muhammad Ali.

Craig liet weten dat de gepensioneerde krokodil zich goed vermaakt in het park. Bovendien heeft Cassius volgens Craig zijn leeftijd te danken aan zijn gevangenschap. In het wild worden krokodillen hooguit negentig.

Specialisten Australië

Meer Australie.nl

Sponsors