Australie.nl Sydney licht op tijdens Vivid 2016

Sydney licht op tijdens Vivid 2016

27 mei 2016 door Victorine Sandkuyl

De iconische zeilen van de Sydney Opera House staan er de komende weken wel heel kleurrijk bij. Het jaarlijkse lichtfestival Vivid Sydney is vandaag van start gegaan.

Tijdens deze bijzondere weken worden een groot aantal bekende en minder bekende gebouwen in de havenstad op een unieke manier verlicht, zoals bijvoorbeeld de Opera House en de Harbour Bridge. Ook kun je op verschillende plaatsen in de stad lichtinstallaties bezoeken en zijn er optredens van lokale en internationale muzikanten te vinden. Het festival vindt plaats tot en met 18 juni. 

Tweehonderdjarig jubileum

Dit jaar is de Koninklijke Botanische Tuin extra feestelijk verlicht vanwege het tweehonderdjarig bestaan ervan. Vooral de zeventig meter lange ‘Kathedraal van Licht’ is een bezoekje waard. Dit feeërieke pad brengt je van de ene plek naar de andere en is verlicht met tienduizenden LED lampjes. De lichtinstallatie trekt mensen vanuit de duisternis in de richting van het metaforische licht, net zoals het idee van een kerk, vandaar de naam.

Vivid Talks

De inmiddels alweer achtste editie van het festival biedt naast licht en muziek ook inspirerende lezingen aan, de zogeheten Vivid Talks. Voor sommige lezingen en muziekoptredens moet je een kaartje bemachtigen, de rest van het lichtfestival is gratis te bezoeken.

Wil je kijken hoe de Sydney Opera House ’s avonds oplicht? Volg dan tot en met 18 juni de livestream via onderstaande link: http://bit.ly/1TGt7Hl​

Bekijk hier een sfeerimpressie van Vivid Sydney 2016:

Specialisten Australië

Meer Australie.nl

Sponsors