Opera House viert veertigste verjaardag

24 oktober 2013 door Getaway Travel

Het Opera House in Sydney viert deze maand haar veertigste verjaardag. Dit internationale symbool van zowel Sydney als Australië opende haar deuren in 1973. Sindsdien trok zij meer dan 65 miljoen bezoekers en vonden er ruim 80.000 evenementen plaats.

De opening van de viering afgelopen zondag verliep feestelijk. Er werd een traditionele rookceremonie gehouden. Strandwachten plaatsten een gigantische cupcake voor het Opera House. Zij werden begeleid door Aboriginal dansers. Later zong de Australische rocker Jimmy Barnes ‘happy birthday’ en werden er 6.000 cupcakes uitgedeeld.

Cultureel middelpunt

Nog tot en met 31 oktober vinden er in het Opera House allerlei concerten, voorstellingen en tentoonstellingen plaats. Het gebouw is een van de bekendste monumenten van Sydney en het culturele middelpunt van de stad. Op de werelderfgoedlijst wordt het zelfs omschreven als: ‘Een van de onbetwistbare meesterwerken van menselijke creativiteit.’

In 1956 won de Deense architect John Utzon van 232 andere deelnemers uit 28 landen met zijn ontwerp voor het Opera House. De bouw duurde 14 jaar en kostte in totaal 102 miljoen dollar. Zijn familieleden werden zondag verwelkomd als eregasten.

Specialisten Australië

Meer Australie.nl

Sponsors