Miljonair trekt met koeien door Australië

11 september 2013 door Getaway Travel

De 76-jarige multimiljonair Tom Brinkworth trekt momenteel met 18.000 koeien door Australië. In de noordelijke provincie Queensland kocht hij deze kudde voor een schijntje. Om kosten te besparen legt hij de 1.500 kilometer naar zijn ranch in New South Wales te voet af.

Brinkworth heeft een geschat vermogen van tweehonderd miljoen Australische dollar en bezit zo’n 99 boerderijen en 80.000 koeien. Toen hij hoorde van de dalende prijzen in Queensland, zag hij mogelijkheden en kocht een kudde voor relatief weinig geld. De oorzaak van de lage prijzen zijn de afnemende uitvoer van koeien naar Indonesië en de aanhoudende droogte die ervoor zorgt dat er bijna geen gewassen meer groeien om het vee te voeden. 

Te voet terug

Omdat vervoer per vrachtwagen erg prijzig was, besloot Brinkworth te gaan lopen met de dieren. De kudde is opgedeeld in negen groepen die ieder begeleid worden door cowboys op paarden. Ook helikopters en motoren worden ingezet om de koeien bij elkaar te houden.

De dieren lopen via oude veeroutes naar het zuiden. Lokale boeren zijn hier minder blij mee, omdat de langstrekkende koeien hun laatste beetje gras opeten. De landbouwminister van Queensland heeft al geprobeerd om de reis te stoppen, maar zonder succes.

Brinkworth legt gemiddeld tien kilometer per dag af met zijn kudde. Hij is nu op eenderde van zijn tocht. Met kerst hoopt hij weer thuis te zijn.

Specialisten Australië

Meer Australie.nl

Sponsors