Australie.nl Op één na grootste krokodil ooit gevangen

Op één na grootste krokodil aller tijden gevangen

4 maart 2016 door Samara Mey

De op één na grootste krokodil ooit is in Australië gevangen door Northern Territory’s eigen Outback expert Matt Wright. Het reusachtige beest bleek tijdens de meting maar liefst 5.58 meter lang en een massale 890 kilo zwaar te zijn. Hiermee verbreekt de krokodil het record van zijn voorganger, Brutus, die op zo’n 5.5 meter wordt geschat.

Het dier zou een mogelijk gevaar kunnen vormen en zal daarom verplaatst worden. Waarnaartoe is nog onbekend.

’s Werelds grootste krokodil

Volgens het Guiness World Record wordt de mannelijke zoutwaterkrokodil Cassius, die werd gevangen in de Finniss River, erkend als de grootste krokodil in gevangenschap. Deze 'saltie' is 5.48 meter lang en weegt maar liefst 968 kilo.

Matt Wright

Outback wrangler Matt Wright is bekend van het programma Outback Wranglers op National Geographic. Als kind groeide Matt op in het wild van Papoea-Nieuw-Guinea en later in de Australische Outback. Hierdoor raakte hij op jonge leeftijd al gewend aan wildlife, inclusief gevaarlijke dieren als dodelijke slangen, spinnen en haaien.

Vandaag de dag is Matt een wildlife relocator met de missie om natuur te behouden. Dit doet hij door het verwijderen en verplaatsen van gevaarlijke dieren, in plaats van ze te doden.

 

Specialisten Australië

Meer Australie.nl

Sponsors