Kangoeroe redt Australisch jongetje

12 augustus 2013 door Getaway Travel

Een kangoeroe zou vorige week zaterdag een Australisch jongetje de koude winternacht door hebben geholpen in een natuurpark in Adelaide. De 7-jarige Simon Kruger raakte zijn ouders kwijt tijdens een picknick. Hij vertelde dat het vriendelijke dier zorgde voor warmte en veiligheid.

Er waren grote zorgen om Simon tijdens de vermissing. Hij droeg namelijk te koude kleding voor de winter die nu bezig is in Australië. Veertig man en twee reddingshelikopters werden ingezet om de jongen zo snel mogelijk op te sporen. 24 uur later werd hij op 500 meter van de picknickplek gevonden.

Het eerste wat Simon aan zijn ouders vertelde was dat er kangoeroes waren. Zijn vader Etienne Kruger sprak met de Australische media. Hij liet weten dat Simon bloemen aan het plukken was voor zijn moeder toen hij verdwaalde. Volgens de jongen kwam de kangoeroe steeds dichter bij en at de bloemen op. Daarna zijn de twee samen in slaap gevallen. De dikke vacht van het dier zou hem warm hebben gehouden.

Zijn familie spreekt van een wonder. Moeder Linda gaf aan dat Simons jasje helemaal naar kangoeroe rook. Het gaat nu goed met hem. Op wat kleine verwondingen na heeft hij nergens last van. Met een goed verhaal voor later in zijn achterhoofd doet hij alsof er niets is gebeurd.

Specialisten Australië

Meer Australie.nl

Sponsors