Australie.nl Vermist jongetje na vier dagen gevonden

Vermist jongetje na vier dagen gevonden

10 april 2015 door Charlotte de Vries

De vermiste autistische Luke Shambrook uit Australië is na vier dagen levend teruggevonden in de buurt van het Lake Eildon National Park, Victoria, waar hij aan het kamperen was met zijn familie. Dat de elfjarige de Australische jungle heeft overleeft, is volgens de lokale politie een wonder.

Een politiehelikopter spotte Luke ongeveer drie kilometer vanaf het kampeerterrein. De bemanning trof het autistische jongetje uitgedroogd en mild onderkoeld aan. 

Het gebied rondom Lake Eildon National Park is dichtbegroeid en ’s nachts erg koud. Dat Luke deze omstandigheden heeft weten te overwinnen is wonderbaarlijk, liet commandant Rick Nugent weten.

Op dit moment maakt Luke het goed. Hij is herenigd met zijn familie en is in Melbourne’s Royal Children’s Hospital hersteld van dehydratie en hypothermie.

Vermist

Op Goede Vrijdag werd Luke voor het laatst gezien door zijn familie. Kort daarna liep hij weg. De reddingswerkers waren bang dat Luke’s autisme hun zoektocht moeilijker zou maken. Luke’s moeder had laten weten dat haar zoon zich graag verstopte en mogelijk niet zou reageren op reddingswerkers. 

Het is voor zowel de familie als de werkers een enorme opluchting dat Luke toch is gevonden.

Specialisten Australië

Meer Australie.nl

Sponsors