Australie.nl Honderden koala’s gedood in Australië

Honderden koala’s gedood in Australië

9 maart 2015 door Charlotte de Vries

De Australische overheid heeft de afgelopen twee jaar bijna zevenhonderd koala’s afgemaakt in het zuidoosten van Australië. De reden voor het toedienen van de dodelijke injecties is uithongering van de dieren door overpopulatie.

Lisa Neville, staatsminister van Milieu, bevestigde afgelopen woensdag de dood van honderden koala’s tegenover lokale media. Neville liet weten dat het ombrengen van de dieren noodzakelijk was om hen van de hongersleed te verlossen. 

Een groep dierenartsen doodde de koala’s bij Cape Otway in Victoria, vlakbij het toeristische Great Ocean Road. Ook steriliseerden zij hier een grote hoeveelheid koala-vrouwtjes. 

Wanbeleid

In Cape Otway leven dan wel veel te veel koala’s, maar in de rest van Australië neemt de koalapopulatie flink af. Beschermorganisatie Australia Koala Foundation is daarom woest over de massadoding. Hevige discussie is ontstaan over alternatieven voor het koalaprobleem. 

Neville liet weten dat het simpelweg verplaatsen van de dieren niet werkt en het lijden zelfs kan verergeren. Een volgende massadoding sluit zij daarom niet uit.

Specialisten Australië

Meer Australie.nl

Sponsors