City2Surf race van start in Sydney

14 augustus 2012 door Getaway Travel

Het jaarlijkse sportevenement City2Surf vond dit weekend plaats in Sydney. Sinds 2010 mag City2Surf zich de grootste ren wedstrijd ter wereld noemen. Behalve een serieuze wedstrijd is het echter ook een ‘fun race’.

De race werd voor de tweede keer op rij gewonnen door Liam Adams. Hij deed dit in een tijd van 41 minuten en 31 seconden. Tien seconden langzamer dan vorig jaar. De eerste vrouw over de finishlijn was Lara Tamsett met een tijd van 46.55.

De route van veertien kilometer begint in het centrum van de stad en eindigt bij Bondi Beach. Het zwaarste stuk is ‘Heartbreak Hill’. Vanaf dit punt loopt de weg twee kilometer lang omhoog. Er wordt gestart in groepen op volgorde van kunnen. Deze groepen zijn er in alle soorten en mate. Er is een speciale ‘invitation only’ groep, een jogging groep en als laatste een groep voor wandelaars en mensen in een rolstoel.         

Aan entertainment is tijdens de race geen gebrek. Lokale bandjes spelen muziek en deelnemers gaan gekleed in de meest frappante kostuums. Gemiddeld lopen er zo’n 60.000 mensen mee in de race.

Specialisten Australië

Meer Australie.nl

Sponsors