Darwin Festival 2014

13 augustus 2014 door Getaway Travel

De 36ste editie van het jaarlijkse Darwin Festival is van start gegaan. Van 7 tot en met 24 augustus is Darwin in de Northern Territory een ware culturele hoofdstad. 

Drie weken lang zijn er in Darwin openluchtconcerten, workshops, theater, dans, muziek, cabaret, film en de visuele kunsten te aanschouwen. Verwacht wordt dat opnieuw zeker honderdduizend lokale bewoners en toeristen het evenement bezoeken om deze festiviteiten mee te maken. 

Milieubewust

Ook dit jaar heeft het festival natuurvriendelijkheid hoog in het vaandel staan. Bezoekers wordt gevraagd om een ‘zero waste’ instelling te tonen. Het liefst ziet de organisatie festivalgangers op pad gaan met de fiets of het openbaar vervoer. Tevens wordt aangeraden om flesjes mee te nemen en deze op het terrein bij speciale waterstations te hervullen. 

Geboorte festival

Het Darwin Festival is geboren uit de vernietiging van cycloon Tracy op kerstavond in 1974. De inwoners van Darwin besloten een paar jaar na de storm om de wederopbouw van de stad te vieren met een festival. Het festivalprogramma bestond uit tuinierwedstrijden, parades, sportwedstrijden, en een groot concert. Langzaam maar zeker is het veranderd in het kleurrijke, multiculturele gemeenschapskunstfestival van vandaag. 

Specialisten Australië

Meer Australie.nl

Sponsors