Duiken met Google Maps

1 oktober 2012 door Getaway Travel

Om het Great Barrier Reef te zien, hoef je niet meer naar Australië. Voor het eerst zijn er via Google Maps panoramische onderwaterbeelden te zien van dit uitzonderlijke gebied langs de Australische kust. De opnames zijn onderdeel van het World Wonders Project.

Dankzij het gebruik van geavanceerde cameratechnologie heeft Google deze bijzondere locatie kunnen vastleggen. De 360-graden beelden zijn gemaakt in samenwerking met de organisatie van het Caitlin Seaview Survey, een wetenschappelijk onderzoek naar de huidige staat van het rif. Naast het Great Barrier Reef zijn er nog een drie andere koraalriffen gefotografeerd: Apo Island in de Fillipijnen, Hanauma Bay in Hawaii en de Molokini krater in Maui.

Het World Wonders Project, een cultureel digitaliseringplatform, werd eerder dit jaar door Google geïntroduceerd in samenwerking met partners als UNESCO, World Monuments Fund, Getty Images en Ourplace. Het project omvat meer dan 130 historische locaties, waaronder Nederlandse plaatsen als de Beemster Polder en de molens van Kinderdijk.

Met het World Wonders Project wil Google met behulp van verschillende technologieën en informatiebronnen helpen het werelderfgoed in stand houden.

Specialisten Australië

Meer Australie.nl

Sponsors