Australie.nl TU Delft wint voor zesde keer WK zonneauto’s

TU Delft wint voor zesde keer WK zonneauto’s

23 oktober 2015 door Paulien Tak

Het Nuon Solar team van TU Delft heeft gisteren voor de zesde keer de World Solar Challenge gewonnen in Australië. De wedstrijd moet mensen stimuleren om alternatieven te zoeken voor het conventionele vervoer. 

Tijdens de prestigieuze wedstrijd met zonneauto’s moesten de deelnemers drieduizend kilometer afleggen door de woestijn van Australië, van Darwin naar Adelaide. In de nacht van woensdag op donderdag vond het laatste deel van de race plaats, waarin het Delftse team het opnam tegen het Solar team Twente. 

De wedstrijd was ook dit jaar erg spannend, omdat het team uit Twente lang op de eerste plaats stond. Woensdag werden zij uiteindelijk van de troon gestoten door het team uit Delft en bemachtigden zij de tweede plek met een achterstand van twee minuten. 

World Solar Challenge

De World Solar Challenge is een tweejaarlijkse wedstrijd voor auto’s die rijden op zonne-energie. Aan de wedstrijd doen 46 deelnemers uit 25 verschillende landen mee. Het team uit Delft heeft verruit het grootste aantal keren gewonnen. 

Specialisten Australië

Meer Australie.nl

Sponsors