Australie.nl Hevige regenval treft het rode hart van Australië

Hevige regenval treft het rode hart van Australië

30 december 2016 door Maxime van der Laarse

Regen stroomt tussen de groeven en spleten van Uluru en verandert de iconische berg voor een keer in een watervalparadijs.

In het weekend van kerst is de Northern Territory overvallen door heftige stortbuien en harde winden. In 24 uur tijd is er 232 millimeter regen gevallen, ver boven het gemiddelde aan regenval van de laatste vijftien jaar. 

Natuurgeweld

Enkele wegen raakte onbegaanbaar en veel huizen overstroomden. De lokale bevolking heeft onderdak moeten zoeken in openbare schoolgebouwen en een groep reizigers raakte zelfs vermist. Zij zijn inmiddels gevonden en mankeren niets.

Het gevaar van de hevige regenval heeft er toe geleidt dat de rangers van het Uluru-Kata Tjuta National Park het gebied tijdelijk moesten sluiten. 

Schoonheid der aarde

Inmiddels is het park weer open en er verschijnen veel foto’s en video’s van rangers en toeristen die de watervalpracht mochten aanschouwen.

Ga je binnenkort op vakantie naar Australië? Het woestijnlandschap is als een spons en zuigt het water snel op. Je mag de komende weken en maanden een explosie aan vegetatie verwachten.

Wil je het rode hart van Australië zien? Boek je reis Down Under nu meteen nog! 

Bekijk hieronder hoe de regenval watervallen veroorzaakt. Zo zag je Ayers Rock nog nooit!

Specialisten Australië

Meer Australie.nl

Sponsors