Australië.nl Gigantische octopussen in Surfers Paradise

Gigantische octopussen in Surfers Paradise

9 februari 2016 door Samara Mey

Inwoners van het beroemde Surfers Paradise in de Gold Coast krijgen deze maand te maken met gigantische inktvissen en octopussen. Geen levende dieren natuurlijk, maar grote, opblaasbare varianten die onderdeel zijn van een groot kunstproject.

Bizarre opblaasbare kunst

De kunstwerken zijn ontworpen door de Engelse kunstenaar Filthy Luker, die in 2014 ook al een gigantische groene octopus installeerde bovenop Elephant Rock in Currumbin als onderdeel van het Gold Coast Swell festival. Door het grote succes daarvan besloot de overheid dit kunstproject opnieuw te sponsoren. 

Samen met zijn partner Pedro Estrellas creëert Luker al sinds de jaren negentig bizarre opblaasbare kunst. Het duo wordt gedreven door hun liefde voor ondeugende publieke interventie en een verlangen om objecten van gigantische proportie te creëren.

Kunstwerken van zand

Deze  week worden de kunstinstallaties tentoongesteld in de Davill Avenue Mall, waar ze tot en met 28 februari zijn te bewonderen. Ook de Soul and Islander hotels presenteren een aantal van de creaties. 

De bijzondere expeditie krijgt een nog specialer tintje door de Australian Sand Sculpting Championships die vanaf 12 februari plaatsvinden. Een aantal van ’s werelds grootste zandbeeldhouwers strijden tegen elkaar, terwijl zij ieder kunstwerken uit tien ton zand maken. 

Kom hieronder alvast in de sfeer met de beelden van  het Gold Coast Swell festival 2014.

Specialisten Australië

Meer Australie.nl

Sponsors