Australie.nl Brisbane Airport doneert eten

Brisbane Airport doneert eten

9 augustus 2016 door Priscilla Nooijen

Brisbane Airport heeft zich aangesloten bij een initiatief dat voedselverspilling tegengaat. Overgebleven voedsel van inkomende vluchten wordt voortaan aan lokale goede doelen gedoneerd. 

Tussen de tweehonderd en vierhonderd kilo aan boterhammen, fruit, repen, koekjes en complete maaltijden komen iedere dag onaangebroken aan op Brisbane Airport. Om voedselverspilling tegen te gaan en tegelijkertijd goede doelen te steunen, werkt het vliegveld samen met OzHarvest. Met als resultaat dat overgebleven voedsel binnen twee uur na aankomst naar lokale instanties wordt gebracht.

Ongebruikelijk

De distributie van overgebleven maaltijden is doorgaans ongebruikelijk, omdat de meeste bedrijven te maken hebben met regels wat betreft het weggeven van voedingsmiddelen. Omdat maaltijden en snacks van vluchten goed verpakt zijn en dit door de samenwerking tussen OzHarvest en het vliegveld snel verspreid wordt, blijft het voedsel aan de veiligheidsvoorwaarden voldoen.

OzHarvest

Sinds 2004 is OzHarvest actief met het verzamelen van kwalitatief voedsel van commerciële bedrijven door heel Australië. Hiermee helpen ze zo’n tweehonderd goede doelen aan voedsel. In de toekomst hoopt de instantie niet alleen onaangebroken voeding van vluchten, maar ook overgebleven eten van restaurants op het vliegveld te verzamelen.

Specialisten Australië

Meer Australie.nl

Sponsors