Australie.nl Gespierde kangoeroe wereldberoemd

Gespierde kangoeroe wereldberoemd

11 juni 2015 door Lesley Tapessur

De negenjarige rode kangoeroe Roger werd vorige week wereldwijd een sensatie toen er foto’s van zijn opmerkelijk gespierde bovenlichaam door The Kangaroo Sanctuary in Alice Springs op Facebook werden geplaatst.

Roger is twee meter lang, weegt 89 kilo en groeit volgens medewerkers van de dierenopvang nog steeds. Ook zijn gespierde borstkas en biceps zijn niet ongewoon voor een goed doorvoed, gezond mannetje van zijn leeftijd.

Roger heeft wel een aantal bijzondere hobby’s. Zo deukt hij metalen emmers in elkaar en maakt hij wandelingen met zijn pluche knuffelkonijn. Het gespierde buideldier is vanaf november te zien in de BBC TV serie Kangaroo Dundee.

Aanleiding

De aanleiding van de hype rondom gespierde kangoeroes is de twee meter lange Dave die in mei met zijn intimiderende verschijning voor opschudding zorgde in de buitenwijk North Lakes. Er worden wel vaker kangoeroes gezien in die buurt, maar zo’n groot exemplaar was nog niet eerder zo dichtbij gekomen.

The Kangaroo Sanctuary

The Kangaroo Sanctuary is een initiatief van Chris Barnes die sinds 2005 kangoeroeweesjes redt. Hij vond het Roger langs de weg nadat zijn moeder door een auto was geraakt. Baby kangoeroes worden wel vaker levend aangetroffen in de buidels van aangereden kangoeroes langs de weg.

Specialisten Australië

Meer Australie.nl

Sponsors