Australie.nl Het regent spinnen in Australië

Het regent spinnen in Australië

19 mei 2015 door Getaway Travel

Inwoners van Goulburn, New South Whales, brachten eerder deze maand het bizarre nieuws aan lokale kranten dat spinnen en webben uit de lucht vielen en de stad overnamen. De spinnenregen bleek geen onzin te zijn maar een natuurlijk fenomeen, bevestigden wetenschappers afgelopen donderdag.

Goulburn-inwoner Ian Watson was een van de eersten die melding deed over de duizenden spinnen en draden die uit de hemel kwamen zetten. Watson liet weten dat het een schitterend tafereel was, maar dat hij zich ergerde aan de spinnen die zich in zijn baard nestelden.

Het natuurverschijnsel is een migratietechniek die onder wetenschappers ook wel bekend staat als engelenhaar. Spinnen, met name babyspinnetjes, klimmen naar de top van een struik of boom en laten daar een zijdeachtig net vrij. Op dit witte dekentje laten ze zich kilometers ver meevoeren met de wind.

Meestal vindt deze soort spinnenverhuizing in kleine aantallen plaats. De massamigratie in Goulburn heeft waarschijnlijk te maken met de plotselinge weersverbetering.

Gevaarlijk?

Australische bioloog Keith Basterfield van het Australian Museum in Sydney doet sinds 2001 onderzoek naar engelenhaar. Basterfield heeft laten weten dat de verhuismethode alleen wordt gebruikt door ongevaarlijke spinnen.

Specialisten Australië

Meer Australie.nl

Sponsors