West End
8,0
8,0 Algemene ervaring
- Beziens­waardigheden
8,0 Locals
8,0 Restaurants
8,0 Veiligheid
- Stranden

West End

door Getaway Travel

West End vormt samen met Zuid-Brisbane en Highgate Hill een schiereiland dat in het zuiden, noorden en oosten wordt ingeperkt door de Brisbane River. Een wandeling door West End's hoofdstraat Boundary Street staat gelijk aan een ontmoeting met een straatmuzikant of de ultieme vintage aankoop.

Multicultureel stadsdeel

West End staat bekend om haar vele en goede bars en restaurants en is Brisbane's meest succesvolle multiculturele stadsdeel. Je vindt hier dan ook een groot aanbod aan internationaal georiënteerde restaurants. Je drinkt vervolgens een afzakkertje in de populaire Archive Beer Boutique, waar je keuze hebt uit meer dan 350 verschillende soorten bier.

ZELF NAAR Brisbane?

Bekijk alle 21 reizen naar Brisbane

De zaterdagochtend is het hoogtepunt van de week in West End. Op die ochtend vinden tussen 06.00 en 14.00 uur de West End Markets in Davies Park plaats. Een willekeurige mix van diverse eetstalletjes, massage tafels, fruit- en groentekramen.

Internationale keukens

Artistiekelingen verkopen vanachter hun werktafel sieraden, schilderijen of kaarten. Straatmuzikanten vindt je er van alle niveaus en op elke hoek. En het winkelend publiek wordt gekenmerkt door dreadlocks, tie-dye kledingstukken, polkadots, eco-bags en gipsy rokken.

Maar het meest spectaculaire aspecten van de West End Market is nog wel het aanbod. Bijna iedere internationale keuken wordt gerepresenteerd. Duitse worstjes, Zwitserse kaas, Turkse Baklava, Perzische feta, Franse crèpes, Afghaanse bolani of Griekse halloumi en zelfs Nederlandse poffertjes. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is verkrijgbaar.

Reizen Brisbane

Reviews West End

Wereldkeukens in West End (bezocht in februari 2015)

Review geschreven door Willeke van Doorn op 09 juni 2016

Met veel kleine zelfstandige boetiekjes, tweedehandswinkels, gezellige restaurants en een levendige markt is West End een van de leukste wijken van Brisbane. West End is heel makkelijk te bereiken. Vanuit het centrum rijden er verschillende bussen richting de zuidelijke wijk, maar je kunt er ook heel goed naartoe lopen. In ongeveer tien minuten sta je vanaf het centraal gelegen Cultural Centre in West End.

West End is echt een van mijn favoriete plekken in Brisbane. Vooral op een vrijdagavond raad ik je aan om een kijkje te nemen bij de Boundary Street Markets in West End. De markt staat vol met kraampjes en foodtrucks. Van Spaanse paëlla, dikke vette Amerikaanse hamburgers, Franse crêpes, Mexicaanse burritos en Indiase curry’s tot oerhollandse poffertjes. Keukens vanuit de hele wereld komen elk weekend samen in West End.

Terwijl je langs de verschillende kraampjes struint, loopt een Elvis-imitator rond over de markt die opvallend genoeg vooral de laatste hits van Miley Cyrus zingt. In een van de overdekte hallen die grenst aan de markt treden regelmatig lokale artiesten op. In de grotere hal kun je allerlei koopjes en hebbedingetjes vinden. Op vrijdag is het vaak superdruk en is het vechten om een zitplekje rond een van de vuurkorven, maar is het wel erg gezellig. De zaterdagavonden zijn juist wat rustiger.

8,0
8 Algemene ervaring
nvt Beziens­waardigheden
8 Locals
8 Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten West End

  • aardige locals
  • lekker eten
  • live muziek

Minpunten West End

  • druk
Ultieme tip: Voor het donutkraam bij de markt in West End staat bijna altijd een lange rij, maar de heerlijke donuts gevuld met nutella zijn het wachten meer dan waard.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors