Duiken Queensland

Duiken Queensland

door Getaway Travel

Ze is ergens tussen de 600.000 en 18 miljoen jaar oud, tien keer groter dan Nederland en het enige levende object op aarde dat vanuit de ruimte te zien is. Hiermee heeft deze schoonheid onder andere een plekje weten te veroveren op de lijst van zeven natuurlijke wereldwonderen.

We hebben het over niemand minder dan het Great Barrier Reef. Om dit prachtige koraalrif optimaal te kunnen bewonderen moet je natuurlijk kopje onder.

ZELF NAAR Queensland?

Bekijk alle 54 reizen naar Queensland

Wij hebben speciaal voor jou de mooiste duik- en snorkelspots op een rijtje gezet.

Cairns

Niet zonder reden hét mekka voor duikers en snorkelaars. Het rif is er beeldschoon en erg toegankelijk. Dit heeft wel tot gevolg dat het er af en toe een beetje aan de drukke kant is. Ideaal voor beginners die behoefte hebben aan een cursusje of twee.

Cape Tribulation

Waar regenwoud en het Great Barrier Reef elkaar ontmoeten. Dit prachtige gebied is ideaal voor een dagtrip vanuit Cairns. Niet de hele dag in het water gaan liggen, want ook op het land is er van alles te zien.

Fitzroy Reef Lagoon

Dit adembenemend mooie stukje koraalrif is pas sinds een paar jaar toegankelijk voor snorkelende toeristen. Komt goed uit, want nu is het nog in perfecte staat. Vooral geschikt voor liefhebbers van snorkelen en vissen.

Heron Island

Vanaf dit eiland kun je zo de zee inspringen en het rif bekijken. Nadeel is wel dat hier ook een flink prijskaartje aan hangt. Je krijgt er in ieder geval waar voor je geld, zowel onder als boven water.

Lady Elliot Island

Voor de wat meer ervaren duikers is dit het paradijs. Je kunt er koraaltuinen en scheepswrakken verkennen. Als je hier op ultiem duikavontuur wilt moet je wel vroeg boeken. Het eiland heeft namelijk maar één resort, wat bomvol zit in het hoogseizoen.

Lizard Island

Het meest noordelijke eiland van de Great Barrier Reef resort eilanden. Met wel twintig prachtige stranden en een kristalheldere zee is dit eiland ideaal om te snorkelen. Een paar kilometer uit de kust ligt het beroemde Cod Hole, waar je gigantische kabeljauwen kan spotten.

Port Douglas

De perfecte uitvalsbasis voor de mooiste duik- en snorkeltrips. Beetje jammer is dat het rif er door de enorme stromen toeristen hier en daar wat is aangetast. Vanuit Port Douglas kun je wel volop mini duikvakanties plannen, wat verder van de kust vandaan.

Reizen Queensland

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors