Hervey Bay Marine Park Jouw vakantie naar Australië begint hier!

Hervey Bay Marine Park

door Getaway Travel

Een van de leukste plekken om walvissen te spotten is Hervey Bay in Queensland. Je vaart mee met de Tasman Venture. Dit is een comfortabele boot met een in hoogte verstelbaar plateau aan de achterzijde, waardoor je nog dichter bij de walvissen kunt komen. Ook bevinden zich onderin de boot kleine ramen, waardoor je de walvissen kunt zien als ze onder de boot door zwemmen.

Varen met walvissen

De walvissen zijn ontzettend nieuwsgierig en komen tot vlakbij de catamaran. Soms zwemmen ze wel urenlang mee. Een unieke mogelijkheid dus om deze dieren van heel dichtbij bewonderen. Naast walvissen word je hier vergezeld door dolfijnen en allerlei soorten grote schildpadden. De Spirit of Hervey Bay is de enige whalecruise in Australië met onderwaterkamers.

ZELF NAAR Queensland?

Bekijk alle 54 reizen naar Queensland

Vast patroon

Hervey Bay is een ware hotspot voor walvissen. Onderzoekers hebben ontdekt dat de dieren reizen volgens een vast patroon. Zo zie je hier in augustus voornamelijk volwassen walvissen. In september zijn er hele families, met de allerkleinsten en jongvolwassenen. In oktober blijven vaak enkel de moeders achter met de kleine kalfjes en soms een escort. De dieren blijven allemaal hooguit een dag of vijf.

Reizen Queensland

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors