Lone Pine Koala Sanctuary
6,8
7,0 Algemene ervaring
7,0 Mooi
6,0 Bereikbaarheid
7,0 Wildlife

Lone Pine Koala Sanctuary

door Getaway Travel

De schattingen over het aantal koala's in Australië lopen erg uiteen. Volgens goede doelenorganisatie Australian Koala Foundation leven er minder dan 80.000 in het wild. Urbanisatie, industrie en wegenbouw verkleinen het leefgebied van de buideldieren. Daarnaast eisen ook bedreigingen als ziekten, wilde dieren en klimaatveranderingen hun tol.

Koala adopteren

De koala is sinds 2012 in bepaalde delen van Australië als bedreigde diersoort bestempeld. Met het ingrijpen van de overheid zijn delen van het leefgebied van de buideldieren nu beschermd. Wil je zelf ook een steentje bijdragen? Bij het Koala Hospital in Port Macquarie kun je op verschillende manieren een koala steunen, onder andere door er een te adopteren.

ZELF NAAR Brisbane?

Bekijk alle 20 reizen naar Brisbane

Reizen Brisbane

Reviews Lone Pine Koala Sanctuary

Lone Pine Koala Sanctuary Brisbane (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Maud Van der Meij op 05 juni 2017

Ik wou graag Australische dieren zien tijdens mijn bezoek aan Brisbane. Er zijn twee bekende dierenparken waar je koala's mag vasthouden (voor een prijs) en kangoeroes kan voeren. Line Pine was mijn keuze omdat ze geen dieren uit andere landen hebben en daardoor goedkoper is. Was erg goed bevallen. Leuk om in het verblijf van de kangoeroes ze te voeren en aan te raken. De verzorgers weten veel van de dieren en kunnen je van alles vertellen. Prima restaurant aanwezig. Wel vrij klein, maar ik vond dit niet erg.

Pluspunten Lone Pine Koala Sanctuary

 • betaalbaar
 • native animals
 • koala
 • kangeroe
 • dingo

Minpunten Lone Pine Koala Sanctuary

 • klein
 • koala vasthouden kost geld
Ultieme tip: Haal een zakje voer (in het restaurant naast het kangoeroeverblijf) voor de kangoeroes en voer ze in hun verblijf. Is het echt waard.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Knuffelen met koala's bij Lone Pine Koala Sanctuary (bezocht in juni 2015)

Review geschreven door Willeke van Doorn op 13 juni 2016

Met mijn handen in elkaar gevouwen voor me wacht ik in spanning af. Een medewerker van de dierentuin komt aangelopen met een zacht en lief beestje in haar handen. Het schattige kleine grijze dier, genaamd JayJay, wordt in mijn handen gelegd. Even snel lachen naar de camera en de koala wordt weer doorgegeven aan de volgende toerist. Het is heel erg toeristisch en cliché, maar wie komt niet thuis met een foto met een koala na een reis door Australië?

De Lone Pine Koala Sanctuary is het oudste en grootste koala-opvangcentrum ter wereld en absoluut een bezoekje waard als je in de buurt bent. Lone Pine ligt in een buitenwijk van Brisbane, maar is goed bereikbaar met de bus en auto. Ik ga er vooral heen voor de koala’s, maar je kunt er nog veel meer typisch Australische dieren spotten: zoals kangoeroes en Tasmaanse Duivels. De koala's waarmee je mag knuffelen worden goed verzorgd en mogen maar een half uur per dag met toeristen op de foto.

6,8
7 Algemene ervaring
7 Mooi
6 Bereikbaarheid
7 Wildlife

Pluspunten Lone Pine Koala Sanctuary

 • goed bereikbaar
 • groot

Minpunten Lone Pine Koala Sanctuary

 • duur
Ultieme tip: Je betaalt rond de 20 dollar voor een foto met een koala. Laat ook een vriend of vriendin met je eigen camera een foto maken, voor het geval je de officiële foto niet mooi vindt.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors