Van Cairns naar Cape Tribulation

Van Cairns naar Cape Tribulation

door Willeke van Doorn

Draai het raam van je auto naar beneden en scheur met het geluid van de golven op de achtergrond langs de noordoostkust van Australië. Duik de jungle in van het Daintree National Park en snorkel tussen het kleurrijke koraalrif van het Great Barrier Reef.

De Great Barrier Reef Drive slingert langs de Koraalzee van Cairns naar Cape Tribulation. De weg beslaat slechts 140 kilometer - een korte roadtrip voor Australische begrippen - maar loopt wel langs twee plekken die op de werelderfgoedlijst van Unesco staan. Zowel het Great Barrier Reef als het Daintree National Park zijn hoogtepunten van je rondreis door Australië.

ZELF NAAR Queensland?

Bekijk alle 54 reizen naar Queensland

Bezienswaardigheden tussen Cairns en Cape Tribulation

Je start je vakantie in Australië - hoe kan het ook anders - op het strand. Net ten noorden van het centrum van Cairns vind je Trinity Beach, Palm Cove en Ellis Beach. Voor je vallen de golven van de Koraalzee op het witte zand; achter je strekt een groen regenwoud zich uit.

De Great Barrier Reef Drive zwiert vervolgens langs de kust richting Port Douglas. Zet af en toe de auto op de handrem en wandel over een van de verlaten stranden. Geniet van een panoramisch uitzicht over Wangetti Beach bij de Rex Lookout. Hou je wel van een beetje avontuur? Zweef hier al paraglidend boven het strand!

Port Douglas is tijdens je rondreis door Australië de ideale plek om de auto even aan de kant te zetten en een paar dagen te verblijven. De stad ligt ingeklemd tussen het Great Barrier Reef én het Daintree National Park. Beide natuurgebieden schitteren op de werelderfgoedlijst van Unesco.

Net voorbij Port Douglas ligt Mossman Gorge waar je kennismaakt met de Kuku-Yalanji stam. Deze oorspronkelijke bewoners van het tropische regenwoud kennen het gebied als geen ander. Ze nemen je graag mee op een tour door het Daintree National Park. Maak een cruise over de Daintree River. Schrik niet, naast je drijven krokodillen in het water!

Enkele tientallen kilometers voorbij de Daintree River gaat het regenwoud over in een wit zandstrand en een helderblauwe zee bij Cape Tribulation. Hier komen het Great Barrier Reef en het tropische regenwoud samen: een spetterende finale van je roadtrip in het noorden van Queensland.

Beste reistijd voor Cairns en Cape Tribulation

Flinke regenbuien overspoelen in de zomer het noorden van Queensland en maken veel wegen onbegaanbaar. Het is daarom aan te raden om de Great Barrier Reef Drive in de winter te rijden. Nog steeds ligt de gemiddelde temperatuur dan rond de 25 graden. Ideaal voor tochten door de jungle en duikexcursies naar het Great Barrier Reef.

De Great Barrier Reef Drive tussen Cairns en Cape Tribulation kun je in één dag afleggen. Wij raden echter aan om een paar dagen tot een week uit te trekken voor deze reisroute. Zo heb je genoeg tijd om het Great Barrier Reef en het Daintree National Park te verkennen.

Routebeschrijving

Verlaat Cairns via de Captain Cook Highway. Deze snelweg loopt tot Mossman, net voorbij Port Douglas. Vanuit hier volg je de Mossman-Daintree Road door het regenwoud en de Cape Tribulation Road richting het eindpunt van de Great Barrier Reef Drive.

De weg tussen Cairns en Cape Tribulation leent zich uitstekend voor een roadtrip. Onderweg kun je op verschillende plekken overnachten, bijvoorbeeld in Port Douglas of Cape Tribulation. Tip: Het Great Barrier Reef loopt parallel aan de kust. Stap tijdens je roadtrip op een boot naar het grootste koraalrif ter wereld.

Hulp nodig bij het plannen van je reis door het noorden van Queensland? Bekijk dan alle rondreizen naar Queensland van diverse reisorganisaties!

Reizen Queensland

Foto's & video's Van Cairns naar Cape Tribulation

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors