Bundaberg Rum Distillery

Bundaberg Rum Distillery

door Getaway Travel

In de regio van Bundaberg wordt volop suikerriet verbouwd. In Bundaberg zelf worden daarvan diverse suikerhoudende producten geproduceerd. De Bundaberg Rum is een van de bekendste! En belangrijker, een van de lekkerste. Hier kun je een distillery tour doen.

De brouwerij stamt uit 1888 en is een van de grootste toeristische attracties van de stad.

ZELF NAAR Queensland?

Bekijk alle 57 reizen naar Queensland

Een slokje rum

Deze rum tour bestaat uit een videopresentatie, rondleiding, historische informatie en... proeven! Je kunt de brouwerij natuurlijk niet verlaten zonder een slokje (of meer) van deze beroemde rum.

In de brouwerij is naast het bezoekerscentrum een museum, bar en winkel te vinden. Je kan dus ook een fles rum mee nemen voor de thuisblijvers. Mocht je niet van rum houden, dan is dat geen probleem! In de brouwerij wordt namelijk ook bier gebrouwd.

Voor de kids

Wekelijks bezoeken meer dan duizend toeristen de brouwerij, waaronder kinderen. Zij zijn van harte welkom tijdens de tour, hoewel zij natuurlijk niet mogen proeven. Er is namelijk Bundy de ijsbeer in het leven geroepen. Deze speciale Bundaberg Rum mascotte is erg populair bij de kinderen en kunnen met hem op de foto.

Bundaberg Rum Distillery is van maandag tot vrijdag geopend van 10.00 tot 15.00 uur en in het weekend van 10.00 tot 14.00 uur.

Op de website van Bundaberg Rum Distillery  vind je meer over de brouwerij en andere praktische informatie.

Reizen Queensland

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors