Carnarvon National Park

Carnarvon National Park

door Getaway Travel

Wil je hiken in uitdagende en prachtige omgeving vol met Aboriginalschatten en unieke flora en fauna? Het Carnarvon National Park is the place to be! Carnarvon National Park beslaat een gebied van bijna 300.000 hectare en is ingedeeld in aparte gebieden, waarvan de adembenemende Carnarvon Gorge het best toegankelijk is.

Het bestaat uit witte kliffen, steile rotsen en steenpilaren waar bepaalde planten en dieren al eeuwen ongestoord leven. Het gebied is rijk aan Aboriginalcultuur en drie plekken zijn toegankelijk voor publiek, zoals de dertig meter hoge Cathedral Cave.

ZELF NAAR Queensland?

Bekijk alle 58 reizen naar Queensland

Wandelroutes

Er zijn verschillende wandelroutes uitgezet langs prachtige plekken als de Moss Garden met een weelde aan verschillende planten en mossen, en het door het water uitgesleten Amfitheater. Wanneer je hiken te vermoeiend vindt, kun je er ook met je (4WD) auto terecht. Accommodatie is er in de vorm van comfortabele hutten en er zijn verschillende campings. Verstandig is deze van tevoren te reserveren aangezien je een vergunning nodig hebt.

Hoewel het park erg afgelegen in de Outback van Queensland ligt, is het absoluut een bezoek waard. Op de website van  Carnarvon National Park vind je meer over de wandelroutes en andere praktische informatie.

Reizen Queensland

Meer Carnarvon National Park

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors