Mount Coot-Tha
6,3
7,0 Algemene ervaring
8,0 Mooi
5,0 Bereikbaarheid
5,0 Wildlife

Mount Coot-Tha

door Getaway Travel

De Mount Coot-Tha ligt acht kilometer ten westen van Brisbane en biedt je een grandioos uitzicht over de stad en omgeving. Vooral 's avonds is dit uitzicht absoluut de moeite waard. Op zondagen zul je er veel locals uit Brisbane zien picknicken tussen de watervallen en rivierstroompjes. Je kunt je bij dit idyllische plaatje voegen, maar wanneer je voor wat meer luxe gaat kun je ook naar het uitstekende restaurant en café.

Botanische tuin

Je kunt er tropische en inheemse flora bezoeken in de Mount Coot-Tha Botanic Gardens. In de Cosmic Skydome en het Planetarium vind je een indrukwekkende afbeelding van de sterrenhemel die op een koepel wordt geprojecteerd.

ZELF NAAR Brisbane?

Bekijk alle 22 reizen naar Brisbane

Mount Coot-Tha ligt ten westen van Brisbane en is het makkelijkst bereikbaar met de bus vanaf Adelaide Street in het centrum van Brisbane.

Reizen Brisbane

Reviews Mount Coot-Tha

Verre uitzichten vanaf Mount Coot-tha (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Willeke van Doorn op 09 juni 2016

In de verte zien we de skyline van Brisbane voor ons liggen. Als je goed kijkt, kun je de verschillende gebouwen herkennen. Het smalle, ronde kantoorgebouw dat midden in de stad staat, de bekende Story Bridge en zelfs het grote witte reuzenrad dat in South Bank staat. Het is een heldere dag met bijna geen wolkje aan de lucht waardoor we een stukje verderop ook North Stradbroke Island en Moreton Island kunnen zien, twee eilanden die op enkele tientallen kilometers van de kust liggen. We staan boven op Mount Coot-Tha, een berg ten noorden van Brisbane. Als je op de berg staat, heb je een prachtig uitzicht over de stad en de omgeving.

Om op Mount Coot-Tha te komen, stap je in het centrum op de bus die elk uur vertrekt vanuit Adelaide Street. Helaas rijdt de bus alleen tussen zeven uur ’s ochtends en vijf uur ’s avonds. In het weekend vertrekt de eerste bus pas om 10.00 uur. Dat is jammer, want het is juist heel mooi om de zon ’s ochtends op te zien komen boven de stad of om ’s avond bij zonsondergang de verlichte skyline van de stad te zien vanaf de berg. Als je zelf een (huur)auto hebt, kun je gaan wanneer je wilt. Het uitkijkpunt is de hele dag gratis toegankelijk.

6,3
7 Algemene ervaring
8 Mooi
5 Bereikbaarheid
5 Wildlife

Pluspunten Mount Coot-Tha

  • gratis
  • mooi uitzicht

Minpunten Mount Coot-Tha

  • openbaar vervoer beperkt
Ultieme tip: Als je met de bus naar Mount Coot-tha gaat, kun je op de heen- of terugweg stoppen bij de Mount Coot-tha Botanic Gardens waar de bus ook stopt.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors