Australie.nl Jouw vakantie naar Australië begint hier!

Reviews West End

8,0
8,0 Algemene ervaring
- Beziens­waardigheden
8,0 Locals
8,0 Restaurants
8,0 Veiligheid
- Stranden
  • Aantal reviews: 1
  • Aantal waarderingen: 1

Wereldkeukens in West End (bezocht in februari 2015)

Review geschreven door Willeke van Doorn op 09 juni 2016

Met veel kleine zelfstandige boetiekjes, tweedehandswinkels, gezellige restaurants en een levendige markt is West End een van de leukste wijken van Brisbane. West End is heel makkelijk te bereiken. Vanuit het centrum rijden er verschillende bussen richting de zuidelijke wijk, maar je kunt er ook heel goed naartoe lopen. In ongeveer tien minuten sta je vanaf het centraal gelegen Cultural Centre in West End.

West End is echt een van mijn favoriete plekken in Brisbane. Vooral op een vrijdagavond raad ik je aan om een kijkje te nemen bij de Boundary Street Markets in West End. De markt staat vol met kraampjes en foodtrucks. Van Spaanse paëlla, dikke vette Amerikaanse hamburgers, Franse crêpes, Mexicaanse burritos en Indiase curry’s tot oerhollandse poffertjes. Keukens vanuit de hele wereld komen elk weekend samen in West End.

Terwijl je langs de verschillende kraampjes struint, loopt een Elvis-imitator rond over de markt die opvallend genoeg vooral de laatste hits van Miley Cyrus zingt. In een van de overdekte hallen die grenst aan de markt treden regelmatig lokale artiesten op. In de grotere hal kun je allerlei koopjes en hebbedingetjes vinden. Op vrijdag is het vaak superdruk en is het vechten om een zitplekje rond een van de vuurkorven, maar is het wel erg gezellig. De zaterdagavonden zijn juist wat rustiger.

8,0
8 Algemene ervaring
nvt Beziens­waardigheden
8 Locals
8 Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten West End

  • aardige locals
  • lekker eten
  • live muziek

Minpunten West End

  • druk
Ultieme tip: Voor het donutkraam bij de markt in West End staat bijna altijd een lange rij, maar de heerlijke donuts gevuld met nutella zijn het wachten meer dan waard.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Reizen Brisbane

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors