Cooktown

Cooktown

door Getaway Travel

In de achttiende eeuw voer de Endeavour, een Engels schip, op het Great Barrier Reef bij het noorden van Queensland. Aan het roer stond James Cook, een belangrijke ontdekkingsreiziger. Zijn schip was zodanig beschadigd dat Cook en zijn bemanning een tijdelijk heenkomen aan land zochten. Nu kun je vast wel raden hoe Cooktown aan zijn naam komt.

Aboriginalkunst

Dit pittoreske kustplaatsje in het noordelijke puntje van Queensland verbergt iets heel bijzonders: Guurrbi, een rots vol Aboriginalkunst. Erg goed verborgen is het tegenwoordig niet meer, want deze unieke attractie staat ook op de Werelderfgoedlijst.

ZELF NAAR Queensland?

Bekijk alle 58 reizen naar Queensland

De Aboriginalkunst is nog springlevend, in tegenstelling tot wat veel mensen denken. Al honderd jaar worden op deze plek via schilderingen de verhalen van de Nugal-Warra clan verteld. Verhalen over de samenleving, de families en mythische figuren.

Omgeving van Cooktown

Een rondleiding met gids op deze mystieke plaats is een van de grootste must-do's van Australië. Daarnaast zijn Cooktown zelf en de omgeving van dit stadje ook meer dan de moeite waard. Zo is de achtertuin een regenwoud en kun je er de oude goudmijnen en de prachtige botanische tuinen met een bezoekje vereren. Cooktown ligt ook het dichtst bij het Great Barrier Reef van alle kustplaatsjes in het noorden van Queensland.

Surfari

Het winderige Cooktown is één van de best bewaarde geheimen binnen de kitesurfgemeenschap. De verlaten stranden en perfecte windomstandigheden zorgen ervoor dat steeds meer kiters de weg naar Cooktown weten te vinden.

Kite safari's nemen je mee naar de betere stranden, zoals Walker Bay en Archer Point, net buiten Cooktown. Alleen zijn deze kitepareltjes moeilijk te bereiken. Een surfari is daarom een perfect alternatief!

Reizen Queensland

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors