Bunya National Park

Bunya National Park

door Getaway Travel

In het zuidoosten van Queensland liggen de Bunya Mountains. Dit is het op één na oudste National Park van Queensland en heeft het grootste Bunya-dennenbos ter wereld. Generaties lang gebruikte de Aboriginals de nootjes van de Bunyaboom voor ceremonies en feesten.

De bunyabomen vind je vooral in het subtropisch regenwoud in de heuvels en de hoge bergtoppen aan de oostkant van het park. Ooit was dit zelfs het grootste regenwoud in Queensland.

ZELF NAAR Queensland?

Bekijk alle 54 reizen naar Queensland

Fauna

Onderweg maak je grote kans te stuiten op een possum, boskangoeroe of mierenegel. Een mierenegel is een klein diertje dat op een egel lijkt, maar eieren legt en alleen in Australië voorkomt. In het park vliegen meer dan 120 soorten vogels rond waaronder de zeldzame 'sooty uil' en veel soorten papegaaien. Deze hangen vooral rond picknickplaatsen.

Flora

De natuur is zeer gevarieerd, met een subtropisch regenwoud dat in de lagere gebieden en westkant overloopt in een droger woud. Er zijn graslanden, een open eucalyptusbos en enkele onbekende en beschermde planten waaronder orchideeën en kruiden. En het park heet natuurlijk niet voor niets Bunya Mountains; de bergtoppen bereiken een hoogte van 1.100 meter. Goed voor een spectaculair uitzicht over het gebied.

Klimaat

Het Bunya Mountains National Park is onderdeel van de Great Dividing Range, maar ligt iets meer geïsoleerd. De temperaturen zijn hier uiterst aangenaam. Zelfs in de warmste zomermaanden acht tot tien graden lager dan in de rest van het dan hete Queensland! Goede temperaturen dus om te wandelen, wat ook de beste manier is om het park te verkennen. Je kunt kiezen uit negen routes die verschillen in lengte en zwaarte. Meer informatie over deze routes krijg je bij de lokale tourist information centres.

Accommodatie

Direct naast het park ligt Dandabah, een plaatsje met welgeteld veertig inwoners. Toch vind je er genoeg plekken om te overnachten. Ook is er een restaurant, een winkeltje en de Bunya Forest Gallery waar je de lokale ambachten en kunst kunt bewonderen. In de tearoom pauzeer je en kun je gerechten bestellen die gemaakt zijn van ingrediënten uit het bos. Een unieke kans om het echte Australië te proeven! Mocht je dit uitzonderlijk lekker vinden, ze verkopen er ook kookboeken en ingrediënten. Zelf plukken en verzamelen is helaas verboden.

Op de website van Bunya National Park vind je meer over de accommodaties en andere praktische informatie.

Reizen Queensland

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors