South Burnett Jouw vakantie naar Australië begint hier!

South Burnett

door Getaway Travel

Wijnproeven in Queensland? Dat kan en wel bij de wijnvelden bij South Burnett. Onderzoek heeft aangetoond dat hier de ideale voorwaarden zijn voor het verbouwen van kwalitatief hoogwaardige druiven.

Op tien kilometer van het stadje Kingaroy, op de weg richting het Bunya Mountains National Park, zie je de wijnvelden al liggen. Kingaroy heeft een droog klimaat en is vooral bekend vanwege noten en gravel beans. Toch is ook hier al sinds 1900 wijnteelt. Niet zo heel lang geleden werd de streek uitgeroepen tot de snelst ontwikkelde wijnstreek van het land!

ZELF NAAR Queensland?

Bekijk alle 54 reizen naar Queensland

Hightech wijnboerderij

De Kinsgley Grove hightech wijnboerderij is opgestart in 2001. Haar korte bestaan compenseert ze met de nieuwste moderne snufjes en goed uitgedacht management om de wijnteelt nog sneller te laten gaan. De wijnvelden liggen heel kort bij de wijnboerderij waardoor de tijd tussen het plukken en 'pletten' maar erg kort is. Dit komt de smaak zeker ten goede. Daarnaast beschikt Kingsley Grove ook nog eens over een gecomputeriseerd pompsysteem om de druifstokken water te geven en de meest moderne opslagtanks.

Bewonder het proces

De wijntjes van Kingsley Grove zijn te proeven. Je kunt hier dagelijks terecht om het hele wijnproductieproces te bewonderen. Ze produceren hier liefst veertien verschillende rode en witte wijntjes. Enkele soorten zijn verdelho, chardonnay, semillon, shiraz, merlot, sangiovese, chambourcin en cabernet sauvignon. Proeven gebeurt uiteraard onder het genot van een lichte snack.

Reizen Queensland

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors