Surfen Queensland

Surfen Queensland

door Getaway Travel

Naar Queensland komen de meeste surfers voor de cyclonen die hier vaak van januari tot april langsrazen. De cyclonen veroorzaken perfecte, rechtsbrekende golven die vaak wel een week aanhouden. Het water is warmer dan in andere delen van Australië. De temperatuur varieert tussen de negentien graden Celsius in de winter tot zesentwintig graden in de zomer.

Queensland is erg populair onder surfers en er heerst onderling een competitieve sfeer.

ZELF NAAR Queensland?

Bekijk alle 58 reizen naar Queensland

Gouden kust

Voor wat meer rust ga je naar South Stradbroke Island, een prachtig klein, zanderig eiland ten noorden van The Spit. Hier vind je de perfecte beach breaks! Ten zuiden van Stradbroke Island ligt de Gold Coast, het toeristenmekka van Queensland. Hier vind je ook Surfers Paradise, het Benidorm van Australië, dat ooit een hoofdrol heeft gespeeld in de Australische soap Paradise Beach.

De kust voor de stranden van The Spit, Main Beach, Surfers Paradise, Broadbeach, Miami en Nobby wordt beschermd door haaiennetten. Surfen is daar dus veilig!

Perfecte golven

De right-hand point break in Burleigh Point is internationaal befaamd. En dus druk! Als je hier toch wilt surfen, ga er dan zo vroeg mogelijk heen. Hetzelfde geldt voor Currumbin. Voor het strand van Tugun ligt de Elephant Rock die perfecte buisvormige golven creëert. De zuidelijke helft van het strand heeft een zandbodem en is ideaal als je een beginner bent. Kirra is erg populair bij surfprofessionals, waaronder legende Kelly Slater. De golfhoogte ligt hier zo rond de twee meter, de perfecte hoogte.

Superbank

Nieuw en nu al legendarisch onder surfers is Superbank aan de Gold Coast. Deze spot is ontstaan dankzij een soort bypassoperatie van het strand. De Gold Coast raakte namelijk zo overvol dat er een nieuw strand is gecreeërd. Superbank strekt zich uit van Snapper Rocks tot Kirra Point is zo'n twee kilometer lang. Er zijn surfers die hier vier minuten lang een golf reden en een stuk van anderhalve kilometer aflegden.

Dit strand is vooral erg populair onder vooral jongeren. Oudere surfers vinden Superbank eigenlijk een schande voor de natuur en prefereren natuurlijke surfspots.

Reizen Queensland

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors