Fortitude Valley Brisbane
7,3
7,0 Algemene ervaring
- Beziens­waardigheden
7,0 Locals
7,0 Restaurants
8,0 Veiligheid
- Stranden

Fortitude Valley Brisbane

door Getaway Travel

In 1849 zetten Schotse immigranten van het schip SS Fortitude voet aan land in Brisbane. Zij vestigden zich in de vallei die zij Fortitude Valley doopten, naar de naam van hun schip. In de komende tientallen jaren ontwikkelde het stadsdeel zich tot belangrijkste winkelgebied van Brisbane.

Wanneer Fortitude Valley het als winkelgebied verliest van Brisbane's stadscentrum, raakt het in de jaren zestig in verval. Maar in de jaren negentig slaat the Valley terug en vestigt zich als hub van het nachtleven in Brisbane. Sindsdien trapt iedere jongere in Brisbane zijn weekend af in dit uitgaanswalhalla waar voor ieder wat wils te beleven is.

ZELF NAAR Brisbane?

Bekijk alle 21 reizen naar Brisbane

Bring your own

Je begint een avond in Fortitude Valley in één van de vele BYO-gelegenheden van de Valley's Chinatown. Het BYO-concept is het in Australië populaire concept waarbij je zelf je drankjes meeneemt naar een restaurant. Eet in Chinatown een hapje Vietnamees, Japans of Thai, en Bring Your Own flesje wijn. Zo kom je in de juiste stemming voor de rest van de avond, waar je deze ook doorbrengt.

Een mogelijkheid is de Black Bear Lodge waar smalle treden je naar een jaren zestig bar met uitzicht over de hectische Brunswick Street Mall leiden. Hier geniet je van een goed glas speciaalbier terwijl om je heen de boogie woogie wordt gespeeld en de rock 'n roll wordt gedanst.

Live muziek

Of laat jij je trommelvliezen prikkelen in The Zoo, waar meerdere live acts per week worden opgevoerd? Open van woensdag tot met zaterdag, soms zondag, en altijd goede live optredens. Hip hop, jazz, rock, pop, akoestisch, folk, dubstep, reggae: voor iedereen zit er wel leuke avond uit bij.

Als over the top jouw ding is, waan jij jezelf In Cloudland Bar in de wolken. Zie en wordt gezien tussen de vijfduizend planten die een veertien meter hoge wand begroeien of aan de bar opgebouwd uit 17.000 glazen bollen. Even op adem komen van alle indrukken kan onder het uitschuifbare glazen dak. In Cloudland bar is the sky werkelijk the limit!

En dit is slechts een kleine greep uit al het goede dat the Valley 's avonds te bieden. Trek je dansschoenen aan en ontdek het zelf!

Reizen Brisbane

Foto's & video's Fortitude Valley Brisbane

Reviews Fortitude Valley Brisbane

Dansen tot in de vroege uurtjes in Fortitude Valley (bezocht in maart 2015)

Review geschreven door Willeke van Doorn op 13 juni 2016

Voor een avondje dansen in een hippe club moet je in Brisbane in Fortitude Valley zijn. De Valley – zoals de locals de wijk noemen – is dé uitgaanswijk van de stad vol met clubs en bars. Je gaat hier heen als je een avondje goed wilt dansen en tot in de vroege uurtjes uit wilt gaan. Gezellige kleine pubs vind je niet in dit deel van Brisbane. Vanaf het treinstation loop je een brede straat op midden in de wijk. Hier is het in het weekend altijd druk en vol leven, maar de leukste plekken vind je als je een stukje verder loopt en de zijstraten opzoekt. Alfred & Constance is daar een goed voorbeeld van. Deze knusse club/bar telt meerdere verdiepingen met overal een andere muziekstijl. Op vrijdag- en zaterdagavond is het er enorm druk en – vooral in de zomermaanden – warm en broeierig, maar gelukkig is er ook een klein terras dat je op kunt zoeken als je even geen zin hebt om te dansen.

Het viel mij op dat er in Fortitude Valley heel veel politie rondloopt op een uitgaansavond. De wijk is streng beveiligd, waar ik in eerste instantie van schrok maar wat later juist een veilig gevoel gaf. Als je aan het einde van de avond op zoek bent naar de busstop en je kijkt even zoekend om je heen, dan komt er direct een agent naar je toe om te helpen. In de nachtbussen is ook altijd een beveiliger aanwezig.

7,3
7 Algemene ervaring
nvt Beziens­waardigheden
7 Locals
7 Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Fortitude Valley Brisbane

  • veilig
  • veel uitgaansgelegenheden
  • goed bereikbaar

Minpunten Fortitude Valley Brisbane

  • druk
  • vaak dure entree
Ultieme tip: Op woensdag- en donderdagavond kun je op het dak van het Limes Hotel een filmpje kijken met de skyline van Brisbane op de achtergrond.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors