Australian Open Jouw vakantie naar Australië begint hier!
6,3
6,0 Algemene ervaring
7,0 Interessant
6,0 Prijs-kwaliteit

Australian Open

door Getaway Travel

De Australian Open staat garant voor twee weken lang toptennis. Onder andere Rafael Nadal en Novak Djokovic bij de mannen, en Serena Williams en Maria Sharapova bij de vrouwen strijden om de eer, het prijzengeld en de harten van de Australische fans.

Hitte

Behalve tegen hun directe tegenstanders moeten de spelers het ook opnemen tegen de hitte. Het is in januari hartje zomer in Melbourne. Wordt tijdens Wimbledon het spel regelmatig onderbroken omdat het regent, in Australië krijgen de spelers soms verplicht rust omdat de zon schijnt schijnt. Vaak worden de wedstrijden pas laat in de avond hervat.

ZELF NAAR Melbourne?

Bekijk alle 38 reizen naar Melbourne

Lange zomeravonden

De toeschouwers in het stadion, en de fans die de wedstrijden op het grote scherm op Federation Square bekijken, kunnen zo tijdens de lange zomeravonden heerlijk genieten van sport op het hoogste niveau. Gedurende de twee weken dat het duurt, staat werkelijk de hele stad in het teken van het toernooi. De Australian Open is inmiddels uitgegroeid tot een waar zomerfestival, met 's avonds (gratis) concerten in parken in de hele stad.

Op de website van Australian open vind je meer over de wedstrijden en andere praktische informatie.

Reizen Melbourne

Reviews Australian Open

Een rondleiding over het tennispark van de Australian Open (bezocht in april 2015)

Review geschreven door Willeke van Doorn op 13 juni 2016

Ik bezoek Melbourne in april en dus is het Australische tennisseizoen helaas al afgelopen. Wie in januari of februari in de Australische stad is, kan er genieten van toptennis van de beste spelers van de wereld tijdens de Australian Open. Maar tennis- en sportfans kunnen het gehele jaar door, ook wanneer het toernooi niet bezig is, de Rod Laver Arena bezoeken en een rondleiding krijgen over het tenniscomplex.

Vanaf mijn hostel in het centrum van de stad loop ik langs de Yarra River richting de Rod Laver Arena. Het stadion ligt vlakbij het centrum. Als je op Federation Square staat, kun je de arena zien liggen. Vanaf hartje Melbourne is het dan ook maar zo’n 15 minuten lopen en het is een prachtige wandeling langs de rivier. Voor zo’n 15 tot 20 dollar, best wel prijzig, krijg je een korte rondleiding over het complex.

Mijn timing is slecht. Er is die avond een concert in de Rod Laver Arena waardoor het niet mogelijk is om het centre court te bezoeken. Normaal gesproken kan dit wel en is dit hét hoogtepunt van je bezoek aan het tennispark. Erg jammer, maar ik krijg alsnog een hoop te zien: de trainingsbanen, de kleedkamers, de ruimte waar de persconferenties worden gehouden – die verrassend klein is – en de Walk of Champions. Dit is de gang waardoor de spelers lopen voordat ze het centre court betreden. Aan de muren hangen grote foto’s van alle eerdere winnaars. Erg gaaf om te zien en om zelf door deze gang te lopen. De felbegeerde beker die toppers als Rafael Nadal, Roger Federer en Serena Williams al eens vasthielden, mag je ook van dichtbij zien.

6,3
6 Algemene ervaring
7 Interessant
6 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Australian Open

  • goed bereikbaar
  • hele jaar geopend

Minpunten Australian Open

  • vrij duur
  • ingekorte rondleiding
Ultieme tip: Check voorafgaand aan je bezoek de agenda van de Rod Laver Arena. Wanneer er een concert is – dat gebeurt best vaak – worden de tours ingekort.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors