Royal Botanic Gardens en Kings Domain

Royal Botanic Gardens en Kings Domain

door Getaway Travel

Melbourne is dankzij de vele parken een heerlijke groene stad. De bekendste parken zijn Kings Domain en Royal Botanic Gardens. Deze vormen het groene hart van de stad en liggen naast elkaar. Hier kun je geweldig relaxen en genieten van de zon en de natuur. Ideaal voor een urenlange picknick!

Bezoek ook de verschillende monumenten, beelden, culturele trefpunten en een van de beste botanische collecties ter wereld. In zomer is er in de Botanic Gardens een groot openluchtscherm in de Moonlight Cinema en kun je onder de sterrenhemel naar de nieuwste films kijken.

ZELF NAAR Melbourne?

Bekijk alle 38 reizen naar Melbourne

Kings Domain

In de Kings Domain staat voor Australische begrippen een oud historisch pand: La Trobe's Cottage. Dit geboortehuis van de eerste gouverneur van Victoria werd in 1839 vanuit Engeland naar Melbourne vervoerd en daar weer opgebouwd. In de buurt ligt de Sidney Myer Music Bowl waar openluchtconcerten worden gegeven en plek biedt aan 15.000 toeschouwers. Vooral tijdens Oud en Nieuw is het hier een groot feest!

De Royal Botanic Gardens en Kings Domain liggen net onder het centrum van Melbourne aan St. Kilda Road. Je kunt er lopend heen of je neemt de tram vanaf Flinders Street Station.

Reizen Melbourne

Foto's & video's Royal Botanic Gardens en Kings Domain

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors