Australie.nl Jouw vakantie naar Australië begint hier!

Reviews Australian Open

6,3
6,0 Algemene ervaring
7,0 Interessant
6,0 Prijs-kwaliteit
  • Aantal reviews: 1
  • Aantal waarderingen: 1

Een rondleiding over het tennispark van de Australian Open (bezocht in april 2015)

Review geschreven door Willeke van Doorn op 13 juni 2016

Ik bezoek Melbourne in april en dus is het Australische tennisseizoen helaas al afgelopen. Wie in januari of februari in de Australische stad is, kan er genieten van toptennis van de beste spelers van de wereld tijdens de Australian Open. Maar tennis- en sportfans kunnen het gehele jaar door, ook wanneer het toernooi niet bezig is, de Rod Laver Arena bezoeken en een rondleiding krijgen over het tenniscomplex.

Vanaf mijn hostel in het centrum van de stad loop ik langs de Yarra River richting de Rod Laver Arena. Het stadion ligt vlakbij het centrum. Als je op Federation Square staat, kun je de arena zien liggen. Vanaf hartje Melbourne is het dan ook maar zo’n 15 minuten lopen en het is een prachtige wandeling langs de rivier. Voor zo’n 15 tot 20 dollar, best wel prijzig, krijg je een korte rondleiding over het complex.

Mijn timing is slecht. Er is die avond een concert in de Rod Laver Arena waardoor het niet mogelijk is om het centre court te bezoeken. Normaal gesproken kan dit wel en is dit hét hoogtepunt van je bezoek aan het tennispark. Erg jammer, maar ik krijg alsnog een hoop te zien: de trainingsbanen, de kleedkamers, de ruimte waar de persconferenties worden gehouden – die verrassend klein is – en de Walk of Champions. Dit is de gang waardoor de spelers lopen voordat ze het centre court betreden. Aan de muren hangen grote foto’s van alle eerdere winnaars. Erg gaaf om te zien en om zelf door deze gang te lopen. De felbegeerde beker die toppers als Rafael Nadal, Roger Federer en Serena Williams al eens vasthielden, mag je ook van dichtbij zien.

6,3
6 Algemene ervaring
7 Interessant
6 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Australian Open

  • goed bereikbaar
  • hele jaar geopend

Minpunten Australian Open

  • vrij duur
  • ingekorte rondleiding
Ultieme tip: Check voorafgaand aan je bezoek de agenda van de Rod Laver Arena. Wanneer er een concert is – dat gebeurt best vaak – worden de tours ingekort.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers

Reizen Melbourne

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors