Melbourne Museum Jouw vakantie naar Australië begint hier!

Melbourne Museum

door Getaway Travel

Het Melbourne Museum is in 2001 geopend en gevestigd in een hypermodern gebouw in de groene Carlton Gardens. Het telt zes niveaus waarvan de helft onder de grond is te vinden. Hier kom je meer te weten over de wetenschap, technologie, de menselijke geest en lichaam en de Australische samenleving.

In de Forestzaal is een levende en ademende zaal met maar liefst achtduizend planten en twintig soorten gewervelde dieren! Ook kun je in het Melbourne Museum verschillende tours doen om je goed in te leven in de geschiedenis en de toekomst van Australië.

ZELF NAAR Melbourne?

Bekijk alle 38 reizen naar Melbourne

Erfgoed van de Aboriginals

Erg indrukwekkend is de Bunjilaka, het Aboriginal Centre van de staat Victoria gevestigd in het Melbourne Museum. Hier krijg je een goed overzicht van verschillende Aboriginalculturen. De collectie kent enkele van de belangrijkste items van het erfgoed van de Aboriginals. Je kunt er tevens kijken naar rituelen en dansvoorstellingen en luisteren naar Aboriginalverhalen en muziek. Bijzonder is de Two Laws-zaal waar de wetenschaps-, wets- en eigendomssystemen van Aboriginals worden behandeld.

Ontmoetingsplek

De locatie waar het museum zich bevindt, is al eeuwen een belangrijke ontmoetingsplek voor lokale Aboriginalstammen. Het museum respecteert dit door deze stammen een eigen plek te geven waar zij samen kunnen komen, zoals de Keeping Place. Toen er met de bouw van het museum werd begonnen, werd deze ingeleid door een zogenaamd 'smoking ceremony' van de oorspronkelijke bewoners van deze omgeving, de Wurundjeri.

In het museum worden verder regelmatig bijeenkomsten georganiseerd om verschillende etnische groepen die in Victoria leven nader tot elkaar te laten komen.

Op de website van  Melbourne Museum vind je meer over de lokale Aboriginalstammen en andere praktische informatie.

Reizen Melbourne

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors