Docklands

Docklands

door Getaway Travel

Een nieuwe hotspot van Melbourne is de Docklands. Dit gebied vlak ten westen van het centrum van de stad was ooit een belangrijk havenkwartier en industriegebied met dokken voor het laden en lossen van schepen. Door de komst van grote containerschepen waren de docks vanaf de jaren tachtig onbruikbaar geworden en raakte het enigszins in verval.

Hip havenkwartier

Rond de jaren negentig raakte het gebied in trek voor speciale evenementen, zoals grote dansfeesten en festivals. Rond de eeuwwisseling kwam er een echte doorbraak voor de Melbourne Docklands. De buurt is uitgegroeid tot een geslaagd voorbeeld van stadsvernieuwing, met schitterende moderne gebouwen, een creatieve sfeer en een efficiënt ruimtegebruik.

ZELF NAAR Melbourne?

Bekijk alle 37 reizen naar Melbourne

Je vindt er luxe appartementen met geweldig uitzicht op de Victoria Harbour. Omdat dit gebied nog nieuw is doet het nog wat steriel aan, maar daar komt langzaamaan verandering in door nieuwe bewoners, horeca en evenementen. De Docklands zijn dan ook een populaire woonbestemming aan het worden voor steeds meer Australiërs. Ook toeristen lijken het hippe havenkwartier nu ontdekt te hebben.

Waterfront City

Dit is het nieuwste winkel- en entertainmentgebied van Melbourne, met moderne gebouwen en een creatieve sfeer. Stap er bijvoorbeeld eens in het gigantische reuzenrad, de Melbourne Star. Deze attractie heeft de vorm van een ster en laat je de hele stad zien.

Hou je niet zo van grote hoogten maar wil je wel wat bijzonders zien? Dan is het absoluut de moeite waard om te gaan fietsen door de Webb Bridge. Deze prijswinnende fietsers- en voetgangerstunnel over de Yarra River leidt naar het belangrijkste deel van de Docklands en is echt een bezoekje waard!

Docklands Sunday Market

Het leuke aan deze markt is dat zij nooit hetzelfde is. Je vindt er van alles: schoonheidsproducten, vintage, sieraden, tweede hands boeken, handgemaakte bloemen, modelautootjes en nog veel meer. Ze hebben er zelfs iets typisch Nederlands, namelijk drop!

Deze markt in Waterfront City ligt aan het water. Op de nabijgelegen promenade geniet je van het uitzicht op Melbourne en Victoria Harbour. Langs deze wandelroute zitten verschillende barretjes en cafés.

Andere aanraders

Andere leuke buurten zijn Victoria Harbour, New Quay en Yarra's Edge. Aanraders zijn het stadium Telstra Dome en het havenrestaurant van New Quay. Als je wilt shoppen kun je je hart op bij de factory outlets en wil je een gokje wagen dan ga je naar het Crown Casino.

De City Circle Tram is een leuke manier om door de Docklands te toeren. Vanuit de houten tram heb je een geweldig uitzicht over het gebied en hij is bovendien gratis. Liever lopen? Dat kan ook want de Docklands bevinden zich direct naast het centrum van Melbourne.

Reizen Melbourne

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors