Melbourne Cricket Ground

Melbourne Cricket Ground

door Getaway Travel

In Melbourne vind je hét stadion van Australië: de Melbourne Cricket Ground (MCG). Het complex bestaat al lang en heeft door de jaren heen veel verbouwingen gehad. Nu kunnen er wel ruim 90.000 toeschouwers in!

Hier vinden in de zomer cricketwedstrijden plaats en in de winter wedstrijden van de in Australië immens populaire sport: Australian Rules Football, ook wel 'footy' en 'Australian Rules' genoemd. Dit is een soort rugby maar dan met eigen Australian Rules.

ZELF NAAR Melbourne?

Bekijk alle 37 reizen naar Melbourne

Australian Rules

Wanneer je een wedstrijd gaat bekijken is het wel handig als je deze regels van tevoren even doorneemt, want anders lijkt het alsof al die mannen doelloos door elkaar rennen. Het gaat als volgt: men neme een groot ovaal veld, aan beide zijden vier doelpalen, 22 spelers per team waarvan er 18 op het veld mogen rondrennen. Met z'n 36-en probeert men dan een ovalen bal in elkaars doel te schoppen.

Een bal die door de middelste doelpalen gaat, wordt gezien als een 'goal' en telt voor zes punten. Gaat de bal tussen een doelpaal en een zijpaal door, dan is het een 'behind' en is één punt waard. Ook ballen die de binnenste doelpalen raken of via een ander lichaamsdeel dan de voet door de doelpalen gaan, worden een 'behind' genoemd. Anders dan bij voetbal mag je maximaal vijftien meter met de bal in je handen lopen of de bal met je vuisten wegslaan. Na vier kwarten (speeltijd per kwart tussen de vijftien en twintig minuten) is de winnaar diegene met de meeste punten.

Bezoek de MCG

Nu je meer van 's lands favoriete sport weet, moet je zeker een bezoekje aan de MCG brengen voor een stukje echte Australische sportcultuur. Dus doe mee met al die andere fanatieke footy fans: schreeuw je helemaal schor, drink veel bier en eet je vol met de typische Australische meat pies.

Een bezoek aan een cricketwedstrijd is ook zeker de moeite waard. Met name de zogenaamde day-night wedstrijden zijn erg leuk om bij te wonen. De eerste helft van de wedstrijd wordt onder daglicht gespeeld, de tweede helft onder kunstlicht. Probeer een wedstrijd tussen rivalen Australië en Pakistan te zien! Kaartjes zijn te krijgen bij de MCG zelf en via Ticketmaster.

De Melbourne Cricket Ground ligt in het Yarra Park, ten zuidoosten van het centrum van Melbourne. Je kunt dit stadion het beste per tram vanaf Flinders Street Station bereiken.

Op de website van Melbourne cricket ground  vind je meer over de sportcultuur en andere praktische informatie.

Reizen Melbourne

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors