St. Kilda
7,0
7,0 Algemene ervaring
7,0 Beziens­waardigheden
7,0 Locals
7,0 Restaurants
- Veiligheid
7,0 Stranden

St. Kilda

door Getaway Travel

St. Kilda is de strandwijk van Melbourne. St. Kilda is een van de meest levendige wijken van Melbourne waar ook veel Melburnians komen. Je komt hier extreme tegenhangers tegen; de goedkoopste backpackergelegenheden tegenover de duurste restaurants, de mooiste sportwagens tegenover alcoholisten en junkies.

St. Kilda ligt aan de kust van Port Philip Bay en is sinds er in 1880 een pier werd gebouwd, dé badplaats van Melbourne.

ZELF NAAR Melbourne?

Bekijk alle 37 reizen naar Melbourne

Luna Park

De hoofdstraten Fitzroy Street en Acland Street zijn gevuld met winkeltjes, eettentjes en leuke koffietentjes. Het wandelpad langs de zee is de perfecte plek om te joggen, fietsen en skaten. In St. Kilda ligt ook het Luna Park dat in 1912 werd gebouwd en hier staat de oudste achtbaan ter wereld. St. Kilda is een levendige wijk waar je overdag naar het strand kunt en 's avonds kunt genieten van de ondergaande zon om daarna in het bruisende uitgaansleven te stappen.

St. Kilda ligt in het zuidoosten van Melbourne aan de Port Philip Bay. Je kunt de trein nemen uit uitstappen bij St. Kilda Railway Station of je neemt de tram vanuit het centrum van Melbourne en uitstappen op Fitzroy Street.

Reizen Melbourne

Reviews St. Kilda

Pinguins spotten in St. Kilda (bezocht in april 2015)

Review geschreven door Willeke van Doorn op 23 juni 2016

Na een ritje met de tram van zo’n 20 minuten hebben we het centrum van Melbourne verruild voor het strand van St. Kilda. Je stapt de tram uit en loopt zo het strand op, ideaal! St. Kilda is een wijk van Melbourne die aan de kust ligt. Vlakbij het strand liggen de straten Fitzroy en Acland waar je veel leuke boetiekjes vind, kleine onafhankelijke winkeltjes en tal van gezellige en lekkere restaurants en café’s.

Maar de hoofdattractie van St. Kilda is een klein diertje dat je waarschijnlijk niet had verwacht in Australië tegen te komen: een pinguïn. Zodra de avond valt, verzamelen veel mensen zich bij de pier van St. Kilda in de hoop om deze kleine diertjes te spotten. Je moet even goed kijken want de pinguïns die hier leven zijn erg klein en in het donkere water soms bijna niet te zien.

Ik vond St. Kilda leuk om even te bezoeken voor een halve dag. Het is een leuke plek om ’s avonds wat te gaan eten en erna op zoek te gaan naar de pinguïns, maar ik zou er geen hele dag voor uittrekken. Daarvoor is er nog te veel ander moois te zien in én rondom Melbourne.

7,0
7 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
7 Locals
7 Restaurants
nvt Veiligheid
7 Stranden

Pluspunten St. Kilda

  • pinguins
  • goed bereikbaar vanaf centrum Melbourne

Minpunten St. Kilda

  • veel toeristen
Ultieme tip: Bezoek St. Kilda 's avonds na zonsondergang. Bij de pier en aan het strand heb je dan de meeste kans om pinguïns te spotten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors