National Gallery of Victoria
Like ons op Facebook

National Gallery of Victoria

door Getaway Travel

Melbourne wordt ook wel de hoofdstad van Australië op het gebied van kunst en cultuur genoemd. Dit is onder andere te danken aan de aanwezigheid van de National Gallery of Victoria. Dit museum heeft de grootste en meest gevarieerde collectie van heel Australië.

Je vind hier de beste collectie Oude Meesters ter wereld en ook de collectie van Aboriginal, koloniale en moderne Australische kunst mag er zijn.

ZELF NAAR Melbourne?

Bekijk alle 45 reizen naar Melbourne

Extra locatie

De National Gallery of Victoria is in 1861 opgericht en is daarmee het oudste openbare museum van Australië. Halverwege de jaren negentig bleek dit museum zo succesvol dat het uit zijn voegen barstte. Een extra locatie was nodig en sinds 2002 is de Australische collectie van het museum geherbergd in The Ian Potter Centre op Federation Square. De internationale collectie is nog steeds gehuisvest aan het gebouw aan de St. Kilda Road.

Het Ian Potter Centre is een interessant en mooi museum om kennis te maken met de Australische kunstgeschiedenis. Zo zie je er Aboriginalkunst, werken van de eerste kolonisten en moderne fotografie. Gratis naar de film? Dat kan ook in dit centrum. Houd hun agenda (die je overal in de stad verspreid ziet liggen) in de gaten!

Weleens in Zuid-Afrika geweest?

Bekijk wat er te zien en doen is in Kaapstad

De National Gallery of Victoria International ligt op loopafstand van het centrum van Melbourne. Het Ian Potter Centre ligt hier vijf minuten vandaan in het centrum.

National Gallery of Victoria zelf zien? Vraag onafhankelijk advies over je reis

De reisspecialisten van de Australië Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Australië. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Australië Desk!

Like deze pagina

Reizen Melbourne

Foto's & video's National Gallery of Victoria

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors