Federation Square

Federation Square

door Getaway Travel

Federation Square is een van de nieuwste aanwinsten van Melbourne en ligt in het hart van de stad. Vanwege het honderdjarig bestaan van de Commonwealth of Australia in 2001, werd dit architectonische hoogstandje gebouwd. Het complex valt extra op omdat het wordt omgeven door de veelal negentiende eeuwse gebouwen in dit gedeelte van Melbourne.

Bewegend beeld

Op Federation Square vind je verschillende musea waaronder 'the state of the art' Australian Centre for the Moving Image. Hier zie je interessante en aparte tentoonstellingen op het gebied van het bewegend beeld. Het National Design Centre toont Australisch design voor een breed publiek.

ZELF NAAR Melbourne?

Bekijk alle 37 reizen naar Melbourne

Australische kunstgeschiedenis

De Australische collectie van de befaamde National Gallery of Victoria bevindt zich in The Ian Potter Centre. Dit is een interessant en mooi museum om kennis te maken met de Australische kunstgeschiedenis. Zo zie je er Aboriginalkunst, werken van de eerste kolonisten en moderne fotografie. Gratis naar de film? Dan kan ook in dit centrum. Houd hun agenda (die je overal in de stad verspreid ziet liggen) in de gaten!

Hippe cafés

Trek gekregen? Federation Square heeft ook hippe cafés en restaurants. Je kunt aan het water zitten en heb je een mooi uitzicht over de Yarra River en de Royal Botanic Gardens. Midden op het plein zelf zit je heerlijk in de zon.

Bezoek ook zeker even het Melbourne Visitor Centre waar je erg veel informatie over de stad en Victoria kunt vinden. Federation Square ligt in het centrum van Melbourne, recht tegenover Flinders Street Station.

Op de website van Federation Square vind je meer over de cafés en andere praktische informatie.

Reizen Melbourne

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors